Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Juhász Péter, az Együtt alelnöke és Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője feljelentést tesz az ügyészségnél és az OLAF-nál – hangzott el a párt budapesti „Nyíregyházán sem különbek a fideszesek, mint a Belvárosban” című sajtótájékoztatóján.

Mint emlékezetes, az atlatszo.hu újságírói tárták fel egy 2,1 milliárd forintos, teljes egészében uniós finanszírozású beruházás visszásságait. A portál másfél év munkáját követően 2015. október 7-én publikálta nagy terjedelmű cikkét, amiben súlyos állításokat írtak le. Az önkormányzat a cikk megjelenést követően semmilyen formában nem tiltakozott, nem cáfolt.

Az Együtt nyíregyházi képviselője és Juhász Péter az ügy kirobbanásakor – azon a napon, amikor Orbán Viktor miniszterelnök lemondta a nyíregyházi útját – már jelezték: valószínűleg feljelentéssel fognak élni.

Juhász Péter fontosnak tartotta elmondani, hogy a vidéki korrupciógyanús ügyeket is következetesen végigviszik egész a feljelentésig, így a nyíregyházi eset kapcsán is megtették a szükséges feljelentést és hozzátette: mi dolgozunk minden nap, remélem a legfőbb ügyész úr is.

Lövei lapunk kérdésére elmondta: gyakorlatilag most jutottak el odáig, hogy összeállt az a dokumentáció, amely alapján meg tudják tenni a feljelentéseket. Egy felelős önkormányzati képviselő a közvagyon őre, így amennyiben szabálytalanságot észlel és a városvezetés részéről azt tapasztalja, hogy nem akarják kivizsgálni a gyanús ügyeket – mint ebben az esetben -, szükségesnek látja a hatóság bevonását. Lövei hozzátette, hogy  Nyíregyháza fideszes város vezetése arra sem volt hajlandó, hogy kivizsgálja az ügyet. Egyetlen intézkedésük a sóstó fejlesztéssel kapcsolatban az ellenzéki politikusok lejáratásásban nyilvánult meg.

Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22