EGYÜTT: NYÍREGYHÁZÁN SEM KÜLÖNBEK A FIDESZESEK, MINT A BELVÁROSBAN

Juhász Péter, az Együtt alelnöke és Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője feljelentést tesz az ügyészségnél és az OLAF-nál – hangzott el a párt budapesti „Nyíregyházán sem különbek a fideszesek, mint a Belvárosban” című sajtótájékoztatóján.

Mint emlékezetes, az atlatszo.hu újságírói tárták fel egy 2,1 milliárd forintos, teljes egészében uniós finanszírozású beruházás visszásságait. A portál másfél év munkáját követően 2015. október 7-én publikálta nagy terjedelmű cikkét, amiben súlyos állításokat írtak le. Az önkormányzat a cikk megjelenést követően semmilyen formában nem tiltakozott, nem cáfolt.

Az Együtt nyíregyházi képviselője és Juhász Péter az ügy kirobbanásakor – azon a napon, amikor Orbán Viktor miniszterelnök lemondta a nyíregyházi útját – már jelezték: valószínűleg feljelentéssel fognak élni.

Juhász Péter fontosnak tartotta elmondani, hogy a vidéki korrupciógyanús ügyeket is következetesen végigviszik egész a feljelentésig, így a nyíregyházi eset kapcsán is megtették a szükséges feljelentést és hozzátette: mi dolgozunk minden nap, remélem a legfőbb ügyész úr is.

Lövei lapunk kérdésére elmondta: gyakorlatilag most jutottak el odáig, hogy összeállt az a dokumentáció, amely alapján meg tudják tenni a feljelentéseket. Egy felelős önkormányzati képviselő a közvagyon őre, így amennyiben szabálytalanságot észlel és a városvezetés részéről azt tapasztalja, hogy nem akarják kivizsgálni a gyanús ügyeket – mint ebben az esetben -, szükségesnek látja a hatóság bevonását. Lövei hozzátette, hogy  Nyíregyháza fideszes város vezetése arra sem volt hajlandó, hogy kivizsgálja az ügyet. Egyetlen intézkedésük a sóstó fejlesztéssel kapcsolatban az ellenzéki politikusok lejáratásásban nyilvánult meg.

Móricz Csaba

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök