A lopás miatt fontos

Az Együtt szerint a Fidesz-KDNP azért akar budapesti olimpiát, hogy a pályázat révén minél több pénzt lophassanak, ezt bizonyítja Rogán Antal szomszédjának félmilliárdos kommunikációs szerződése is. Az Együtt elutasítja az olimpiarendezést, mert számos helyen jobban kellenének az erre szánt milliárdok, és mert nem szeretjük, ha meglopnak.

7360333_1827e14e723e6278e4b589383de2d41a_x

Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának két cége nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság tenderét, amelynek tárgya az olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezése, szervezése és lebonyolítása, ennek körében jubileumi rendezvények és médiakampány megszervezése, valamint lebonyolítása – írta az Átlátszó blog.
Az olimpiai pályázat kapcsán előre borítékolható volt, hogy a Fidesz-KDNP a lopás egyetlen lehetőségét sem fogja elmulasztani. A rendezés elsődleges mozgatórugója nyilvánvalóan a lehető legtöbb pénz kilapátolása, nemcsak sikeres, de sikertelen pályázat esetén is. A fideszesek mindenképp érmeket vihetnek haza, akár rendezünk olimpiát, akár nem, hiszen addig is itt vannak az ehhez hasonló közbeszerzések.
Az Együtt a kezdetektől elutasítja a budapesti olimpia rendezési tervét, mert azt gondoljuk, hogy Magyarországon számos fontosabb dologra lehetne ennyi pénzt elkölteni: oktatás, egészségügy, tudomány. És mert nem szeretjük, ha meglopnak. Akinek eddig kétségei voltak, most láthatja: a rendezésen a fideszes oligarchák és politikusklánok gazdagodnak majd még tovább. A Fidesz-KDNP a pénz szaga után megy.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök