Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Molotov koktéllal üzentek „kellemes karácsonyt” a cigány családnak. Szenteste gyújtották fel cigány család házát Gyöngyöspatán, akik a nem romák lakta településrészre akartak beköltözni. A helyiek szerint az elmúlt években ez a hatodik hasonló eset, de sosem derült fény a tettesek kilétére. – írja a  Roma Sajtóközpont.

gyongyospata-tabla-qpr2

Míg mások az ajándékbontással és bejglimajszolással töltötték idejüket, addig egy gyöngyöspatai roma család szentestéje rémálommá vált: néhány hete megvásárolt házukat ismeretlenek valószínűleg Molotov koktéllal felgyújtották.
A neve elhallgatását kérő család a felújításra váró parasztházat a heves megyei település központi részén vásárolta meg, ami valakinek szúrhatta a szemét, mert a kapura néhány nap után ismeretlenek „Meghalsz!!!” feliratot festettek. Bár a mocskolódást eltüntették, a kedélyek nem csillapodtak, mert egy héttel később, éppen szenteste, a rendőrség értesítette a családfőt, hogy ég a házuk. A család még nem költözött be az ingatlanba, a bútorokat azonban már bepakolták.
Mire a szomszédos faluban karácsonyozó család tagjai kiértek a helyszínre, a tűzoltók már el is oltották a tüzet. Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő az RSK-nak elmondta: a december 24-i tűzeset során az egyik szoba és a tetőszerkezet égett meg, melyet a gyöngyösi tűzoltók fél óra alatt eloltottak. Felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért vizsgálat indult, melynek végéről tájékoztatást adnak majd ki.
A családfő teljesen tanácstalan, mert nincs miből helyreállítani a házukat, és biztosítást sem kötöttek még az ingatlanra. Elmondása szerint sem neki, sem a családja többi tagjának nincs haragosa. „Normális munkásemberek vagyunk” – mondta a háromgyerekes édesapa, aki jelenleg közmunkásként dolgozik.
A férfi arról tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot, hogy a polgármester ma segítséget ajánlott fel számukra.
A helyiek szerint az elmúlt kilenc évben ez már a hatodik olyan eset volt, amikor a telepről kiköltözni akaró roma családok által megvásárolt lakást gyújtottak fel. Egyetlen esetben sem lettek meg a tettesek.
Az esetről az RSK-t értesítő Szőcsi Lajos, a heves megyei roma önkormányzat elnökhelyettese elmondta: nem érti, hogy a rendőrség a kapura felfestett „Meghalsz!!!” felirat kapcsán miért csak szabálysértési eljárást kezdeményezett, miközben az a jogász szakértő szerint életveszélyes fenyegetés bűntetteként kellett volna kezelni. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem válaszolt az írásban feltett kérdéseinkre.

Roma Sajtóközpont

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22