Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Fekete Zsoltot, Salgótarján alpolgármesterét indítják baloldali szervezetek a polgármesteri posztért – jelentették be a városban rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevű civil szervezet közös jelöltjeként induló Fekete Zsolt kiemelte: megválasztása esetén stabil baloldali többség segíti munkáját a közgyűlésben, ezért bízik abban, hogy széles körű összefogással újra tudják építeni a nehéz helyzetben lévő megyei jogú várost.

Salgótarján, 2015. december 30. Balról jobbra: Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület alelnöke, Egyed Ferdinánd, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, Fekete Zsolt alpolgármester, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevû civil szervezet közös polgármesterjelöltje, Méhes András, az MSZP salgótarjáni alelnöke, Gordos Gábor, a Munkáspárt 2006 helyi elnöke és Dániel Zoltán alpolgármester közös sajtótájékoztatójukon, amelyen bemutatták Fekete Zsolt polgármesterjelöltet Salgótarjánban 2015. december 30-án. A nógrádi megyeszékhelyen február 28-án tartják az idõközi polgármester-választást, amit Dóra Ottó polgármester halála miatt kellett kiírni. A kampányidõszak január 9-tõl február 28-ig tart majd. MTI Fotó: Komka Péter
Balról jobbra: Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület alelnöke, Egyed Ferdinánd, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, Fekete Zsolt alpolgármester, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevû civil szervezet közös polgármesterjelöltje, Méhes András, az MSZP salgótarjáni alelnöke, Gordos Gábor, a Munkáspárt 2006 helyi elnöke és Dániel Zoltán alpolgármester közös sajtótájékoztatójukon, amelyen bemutatták Fekete Zsolt polgármesterjelöltet Salgótarjánban 2015. december 30-án. 
MTI Fotó: Komka Péter

A legfontosabb tervek között említette a munkahelyteremtést, a felsőfokú oktatás újraindítását, Salgótarján lakosságmegtartó képességének növelését.
Pályafutásáról elmondta, hogy első diplomáját a Nehézipari Műszaki Egyetem üzemmérnöki szakán szerezte, majd a Nógrádi Szénbányáknál helyezkedett el. A vállalat megszűnése után a gyermekvédelemben dolgozott húsz évig, közben egyetemi diplomát szerzett Debrecenben szociálpolitikai szakon is. Korábbi munka- és önkormányzati tapasztalatai segítik abban, hogy közgyűlési tevékenységét is komplexen szervezze és átlássa – fogalmazott.
A salgótarjáni közgyűlés munkájában 2002 óta vesz részt. Eddig négyszer indult egyéni jelöltként az önkormányzati választásokon, és háromszor győzött. Képviselőként kezdetben a szociális bizottság alelnöke, majd elnöke volt, 2014 óta pedig a város alpolgármestere.
Salgótarjánban azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere november 29-én elhunyt.

 

MTI

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22