Az MSZP jelöltje

Fekete Zsoltot, Salgótarján alpolgármesterét indítják baloldali szervezetek a polgármesteri posztért – jelentették be a városban rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevű civil szervezet közös jelöltjeként induló Fekete Zsolt kiemelte: megválasztása esetén stabil baloldali többség segíti munkáját a közgyűlésben, ezért bízik abban, hogy széles körű összefogással újra tudják építeni a nehéz helyzetben lévő megyei jogú várost.

Salgótarján, 2015. december 30. Balról jobbra: Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület alelnöke, Egyed Ferdinánd, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, Fekete Zsolt alpolgármester, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevû civil szervezet közös polgármesterjelöltje, Méhes András, az MSZP salgótarjáni alelnöke, Gordos Gábor, a Munkáspárt 2006 helyi elnöke és Dániel Zoltán alpolgármester közös sajtótájékoztatójukon, amelyen bemutatták Fekete Zsolt polgármesterjelöltet Salgótarjánban 2015. december 30-án. A nógrádi megyeszékhelyen február 28-án tartják az idõközi polgármester-választást, amit Dóra Ottó polgármester halála miatt kellett kiírni. A kampányidõszak január 9-tõl február 28-ig tart majd. MTI Fotó: Komka Péter
Balról jobbra: Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület alelnöke, Egyed Ferdinánd, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, Fekete Zsolt alpolgármester, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevû civil szervezet közös polgármesterjelöltje, Méhes András, az MSZP salgótarjáni alelnöke, Gordos Gábor, a Munkáspárt 2006 helyi elnöke és Dániel Zoltán alpolgármester közös sajtótájékoztatójukon, amelyen bemutatták Fekete Zsolt polgármesterjelöltet Salgótarjánban 2015. december 30-án. 
MTI Fotó: Komka Péter

A legfontosabb tervek között említette a munkahelyteremtést, a felsőfokú oktatás újraindítását, Salgótarján lakosságmegtartó képességének növelését.
Pályafutásáról elmondta, hogy első diplomáját a Nehézipari Műszaki Egyetem üzemmérnöki szakán szerezte, majd a Nógrádi Szénbányáknál helyezkedett el. A vállalat megszűnése után a gyermekvédelemben dolgozott húsz évig, közben egyetemi diplomát szerzett Debrecenben szociálpolitikai szakon is. Korábbi munka- és önkormányzati tapasztalatai segítik abban, hogy közgyűlési tevékenységét is komplexen szervezze és átlássa – fogalmazott.
A salgótarjáni közgyűlés munkájában 2002 óta vesz részt. Eddig négyszer indult egyéni jelöltként az önkormányzati választásokon, és háromszor győzött. Képviselőként kezdetben a szociális bizottság alelnöke, majd elnöke volt, 2014 óta pedig a város alpolgármestere.
Salgótarjánban azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere november 29-én elhunyt.

 

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök