Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A 2016-os év első napján a keleti, északkeleti tájakon marad a naposabb idő,

a Dunántúl fölé ugyanakkor nedvesebb levegő áramlik, így arrafelé a megvastagodó felhőzetből hószállingózás, gyenge havazás is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután -3, +1 fok várható.  Gyenge kettősfronti hatás várható.

fagyos_csirip
Időjárási helyzet Európában:

A Skandináv-félsziget és Kelet-Európa nagy részén hideg idővel búcsúzott az óév. Hozzávetőleg a 15. hosszúsági körtől keletre napközben is fagyos a levegő, Oroszország európai területén, Fehéroroszországban, valamint Ukrajna keleti felén napközben sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. Hidegre fordult az idő a Balkán-félszigeten, még a délebbi területeken is csak 1-2 fokos csúcsértéket mérnek. A kontinens nyugati partvidéke mentén azonban továbbra is enyhe levegő áramlik. Franciaországban 10, a Pireneusi-félszigeten 15, délen 20 fok fölé is felmelegszik a levegő. A közép-európai térségben az északkeleti hideg, száraz és a nyugati enyhe, nedves levegő együttes hatása érvényesül. Szombat estig a Kárpát-medencében hideg marad az idő, de a nyugat, délnyugatról érkező nedvesebb levegő hatására elsősorban a nyugati és középső területeken hószállingózásra, többnyire gyenge havazásra is számíthatunk.

Várható időjárás szombat estig:

Az északkeleti megyék kivételével erősen felhős vagy borult idő várható, éjszaka és szombat délelőtt délnyugaton csökken csupán átmenetileg a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthHőtérképatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, majd szombaton estefelé délnyugaton több helyen eshet a hó. Szombaton többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol meg is erősödik a keleti, délkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de északkeleten a gyengén felhős területeken -10 és -15 fok közé hűl a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton +1 és -4 fok között várható.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22