Több száz járművel

Több száz autó és azon felül további több száz ember kézi erővel is gyűjti a hulladékot

a szilveszter utáni reggelen a fővárosban – mondta a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. szóvivője. Dorogi Gabriella kifejtette: péntek lévén a szokásos munkarend szerint is dolgoznak a közterület-fenntartók. Ennek nyomán 300 autó járja a főváros utcáit, s gyűjti a szelektív és a kommunális hulladékot.

 A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Váci utcában  MTI Fotó: Czimbal Gyula

A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Váci utcában
MTI Fotó: Czimbal Gyula

Emellett további 330 ember kézi erővel már reggel óta dolgozik azon, hogy megtisztítsák Budapest utcáit az óévbúcsúztatás, újévköszöntés után. Kiemelten dolgoznak a különböző közterületi bulihelyszíneken és azok környékén, az aluljárókban, a főbb útvonalakon, mint a kis és nagykörút, az Andrássy út – fejtette ki Dorogi Gabriella az M1-en.
Korábban az FKF közleményében azt írta: január elsején reggel 6 órakor kezdik meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet várhatóan a kora délutáni órákra befejeznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök