Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Még 2015 októberében  szerződést bontott a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel a fővárosi önkormányzat.

A rendkívüli felmondás értelmében a Simicska cégbirodalomhoz tartózó cégnek 60 napja marad arra, hogy elbontsa a 621 db hirdetőoszlopot- ez a határidő 2015. december 31. volt.

Budapest, 2016. január 2. Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetõoszlopait a fõvárosi közútkezelõ megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton 2016. január 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A fővárossal    még 2006-ban a Fidesz segédletével írták alá a szerződést a Mahir Cityposterrel 621 hagyományos hirdetőoszlop, valamint 140 darab „le- és elfedő rendszerű hirdetőoszlop” felállításáról, illetve 25 éven keresztül való üzemeltetéséről.

Az Index  októberben arról írt, hogy nem feltétlenül Orbán Viktor és Simicska Lajos ellentéte miatt bontanak szerződést a Mahir Cityposterrel Budapesten, hanem azért mert a nyári ellenőrzéseken nem volt minden rendben a Mahir egyes szolgáltatásaival.

Ezen az ellenőrzésen kiderült, hogy a reklámcég az előírt légszennyezésmérő oszlopait nem oda telepítette, ahova kellett. Az oszlopok ráadásul nem is mérték a közvetlen környezetük egészségre káros anyagainak szintjét, hanem egyszerűen a Földművelési Minisztérium mérőhálózatának levegőminőségi adatai alapján egy ötfokú skálán jelezték, hogy jó, vagy szennyezett-e a levegő.

Simicskáék szerint egyszerű lopás történik és ennek megfelelően a jogi lépések és rendőrségi eljárások is elkezdődtek. A felmondásnak nincs joghatálya, hiába mondja azt az önkormányzat, hogy december 31-ig el kell bontani az oszlopokat, ezt nem teheti meg. Az oszlopok ráadásul a Mahiré, az ő tulajdonuk, nem másé, így kaptak jogot – és nem kötelezettséget –, hogy ezeket a főváros felhasználja. Meglátásunk szerint „mondvacsinált okokkal” mondták fel a 25 éves szerződést annak tízedik évében. A főváros pedig sajnálatos módon jogellenesen látott neki az oszlopok elbontásának. – mondta Magyar György, a Mahir jogi képviselője.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22