Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

 Januártól újra látogatható az augusztusban bezárt mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ.

A Szigetköz legnagyobb közművelődési intézménye 614 millió forint uniós támogatás segítségével multifunkciós közösségi térré alakult. Csiszár Péter intézményvezető  felidézte, hogy a Flesch Károly Kulturális Központ 1984-ben épült, de az eltelt több mint 30 évben nem esett át jelentősebb felújításon.

flesch-karoly-kulturalis-k
A mintegy fél év alatt megvalósított uniós projekttel többfunkciós központtá vált a szigetközi közművelődési intézmény. Egy olyan komplexum jött létre, ahol minden együtt van: például fesztiváliroda, művelődési központ, kistérségi centrum és alapfokú művészeti iskola – hangsúlyozta Csiszár Péter.
A 614 millió forintos beruházással több mint 50 helyiséget újítottak fel, illetve 80 millió forint jutott eszközfejlesztésre. Kicserélték a csatorna- és az elektromos hálózatot, korszerűsítették a fűtésrendszert, napelemeket szereltek fel, akadálymentesítést végeztek, cseréltek burkolatot és álmennyezet, illetve új öltözőket és vizesblokkokat is kialakítottak – sorolta az ügyvezető igazgató.
Az átépítés leglátványosabb része Csiszár Péter szerint a színházterem felújítása. Ide teljesen új, korszerű fény-, hang- és színpadtechnika került, és hangmentesen záró ajtókat szereltek fel. Így a térség legnagyobb, klimatizált koncert- és színházterme jött létre – hangsúlyozta.
Megjegyezte, hogy a felújítással várhatóan megduplázódnak a feladataik. Eddig úgy 35-40 ezer embernek igyekeztek szórakozási lehetőséget nyújtani, de a korszerűsítéssel átlépik a kistérségi szerepkört, és így 70-80 ezerre is nőhet közönségük száma. Januártól ezért is indítanak két újabb felnőtt bérletes sorozatot – mondta az ügyvezető.
A jövőbeni tervekről szólva elmondta, hogy szeretnék felújítani a homlokzatot, amire most nem találtak pénzügyi forrást. Emellett megújítják – saját és önkormányzati pénzből – a kulturális központ előtti zöld területet. Mosonmagyaróvár ugyanis a Virágos Magyarországért verseny egyik győztese lett idén, és jövőre érkezik a városba a nemzetközi zsűri.
Az Agóra-projektből megújult multifunkciós közösségi tér január 2. után várja a nagyközönséget, a programok mellett az intézmény is megtekinthető – közölte Csiszár Péter.

Mosonmagyaróvár, 2016. január 2. A felújított Flesch Károly Kulturális Központ Mosonmagyaróváron az átadás napján, 2016. január 2-án. A Szigetköz legnagyobb, 1984-ben épült közmûvelõdési intézménye 614 millió forint uniós támogatás segítségével multifunkciós közösségi térré alakult. MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba
 MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Mint emlékezetes: szintén az Agóra- projekt keretében újult meg Nyíregyházán  a Váci Mihály Városi Művelődési Központot, ebben az esetben a felújítás költsége elérte a 1,7 milliárd forintot.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22