Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Lengyelországban 24 halálos áldozata van az év eleji fagyhullámnak  A január eleji meredek, helyenként mínusz 20 fokos fagyokkal is járó hőmérséklet-zuhanás miatt a meteorológiai intézet a hét végén a 16 lengyelországi vajdaság közül 10-ben – az ország keleti részében fekvő vajdaságokban – elsőfokú fagyriadót hirdetett. (frissítve)

ob-fm461_0210sn_ns_20100210142155

A hatóság arra figyelmeztetett, hogy a fagyok életveszélyt is jelenthetnek, illetve anyagi károkat okozhatnak, ezért óvatosságra intette a lakosságot.
A lengyel rendőrség az utóbbi napokban a sajtó közvetítésével arra kérte az állampolgárokat, hogy igyekezzenek segítséget nyújtani a környékükön tartózkodó hajléktalanoknak, mindenekelőtt azzal, hogy felhívják a hatóságok figyelmét a szabad ég alatt fagyoskodókra. A rendőrök rendszeresen ellenőrzik a hajléktalanok kedvelt tartózkodási helyeit, az elhagyott épületeket, telkeket, a pályaudvarok környékét.     A nagyszámú lengyel karitatív szervezet által fenntartott szállás- és melegedőhelyeken a befogadás feltétele azonban az alkoholtól és a drogfogyasztástól való tartózkodás, emiatt a veszélyeztetett emberek egy része nem fogadja el a segítséget.
A CIR közlése szerint vasárnap 12-en, szombaton 9-en, pénteken pedig 3-an haltak meg kihűlés következtében. November eleje óta összesen 27 fagyhalált regisztráltak Lengyelországban. Az előző télen összesen 77 fagyhalálról számoltak be a hatóságok.

 

Lengyelországban 39 halálos áldozata van a téli fagyoknak – ismertette hétfőn a lengyel sajtó a rendőrségi statisztikát. Délelőtt a varsói kormány sajtóosztálya (CIR) még 27 áldozatról számolt be, a TVN24 hírtelevízió a nap folyamán további áldozatokról adott hírt.

A január eleji meredek, helyenként mínusz 20 fokos fagyokkal is járó hőmérséklet-zuhanás miatt a meteorológiai intézet a hét végén a 16 lengyelországi vajdaság közül 10-ben – az ország keleti részében fekvő vajdaságokban – elsőfokú fagyriadót hirdetett. A hatóság arra figyelmeztetett, hogy a fagyok életveszélyt is jelenthetnek, illetve anyagi károkat okozhatnak, ezért óvatosságra intette a lakosságot.
A lengyel rendőrség az utóbbi napokban a sajtó közvetítésével arra kérte az állampolgárokat, hogy igyekezzenek segítséget nyújtani a környékükön tartózkodó hajléktalanoknak, mindenekelőtt azzal, hogy felhívják a hatóságok figyelmét a szabad ég alatt fagyoskodókra. A rendőrök rendszeresen ellenőrzik a hajléktalanok kedvelt tartózkodási helyeit, az elhagyott épületeket, telkeket, a pályaudvarok környékét.
A nagyszámú lengyel karitatív szervezet által fenntartott szállás- és melegedőhelyeken a befogadás feltétele azonban az alkoholtól és a drogfogyasztástól való tartózkodás, emiatt a veszélyeztetett emberek egy része nem fogadja el a segítséget.
A CIR közlése szerint vasárnap 12-en, szombaton 9-en, pénteken pedig 3-an haltak meg kihűlés következtében. A TVN24 lengyel hírtelevízió hétfő délután további 3 áldozatról számolt be. A PAP hírügynökség által idézett rendőrségi statisztikák szerint november eleje óta összesen 39 fagyhalált regisztráltak Lengyelországban. Az előző télen összesen 77 fagyhalálról számoltak be a hatóságok.
Tragikus mérlegről számoltak be hétfőn a tátrai hegyi mentők (TOPR) is. Csak az utóbbi hétvégén a hegység lengyel és szlovák oldalán négy turista halt meg baleset következtében, karácsonyi ünnepek előtt összesen 14-en veszítették életüket, ez a téli időszakban 1989 óta jegyzett legrosszabb eredmény.
A TVN24 hírtelevízió úgy értesült: a sziléziai vajdaságban a fagyok károkat okoztak a vasúti felsővezetéken, emiatt a térségben a vonatok – köztük a Katowice-Varsó szakaszon közlekedő nemzetközi járatok is – egy óránál is hosszabb késéseket jegyeznek.

 

MTI

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22