Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az “új Simicskaként” elhíresült Garancsi István cégei szerezték meg a Kopaszi-gátat, hogy “lakó- és irodaövezetet” alakítsanak ki Budapest egyik legértékesebbnek számító építési telkén.

A közbeszerzéseken több tízmilliárd forintos pályázatokat sorra nyerő Garancsi-birodalom tehát éppen akkor tervez lakóházakat építeni, amikor a kormány áfacsökkentéssel és 10 millió forinttal támogatja az új lakások megvásárlását.

koncert-20140801-1754-kopaszi-gat-2

A fideszes kevesek országában nincsenek véletlenek: amíg a kormány a lakáspiac fellendítésén munkálkodik, a fideszes oligarchák az eddig megszerzett közpénzekből készülnek fel a lakástámogatások bezsebelésére. A Kopaszi-gátra tervezett lakóingatlanok ráadásul sok százmillió forint közpénzt varázsolhatnak majd Fidesz-közeli magánvagyonná azzal, hogy Garancsi zsebében landolnak. Kitűnően érzékelteti az orbáni bűnszövetkezet felépítésének változásait, hogy míg a kegyvesztetté vált Simicska Lajos a hirdetőoszlopait sem tudja megtartani, az “új Simicska” teljes gátakat kaparinthat meg.

A Demokratikus Koalíció szerint a Kopaszi-gát eladása és tervezett beépítése sem a budapestieknek, sem a XI. kerületieknek nem áll érdekükben, egyedül a fideszes kevesek húzhatnak belőle hasznot. A DK a sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben a döntések nem a kevesek bankszámláit, hanem az elfelejtett sokak érdekeit szolgálják.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22