Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Veréb István a tavalyi év legjobb magyar szabadfogású birkózója lett, ám erősen felemásnak érzi 2015-ös teljesítményét, idén pedig mindenképpen meg akarja szerezni az olimpiai indulási jogot.

“Nagyon örülök az ilyen díjaknak, de nem ezért birkózom, hanem azért, hogy minél jobb eredményeket érjek el” – mondta az MTI-nek hétfőn a vb- és Eb-bronzérmes Veréb István, aki eddigi sikereit a szombathelyi Haladás VSE színeiben érte el.

 MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

A 86 kilósok között érdekelt Veréb Istvánban az elmúlt évvel kapcsolatban maradt hiányérzet. Elmondása szerint az Európa Játékokon – melyen ötödik lett – érmet hagyott a szőnyegen, s az szintén fáj neki, hogy a szeptemberi kvalifikációs világbajnokságon gyorsan búcsúzott.
“A moldovai srác Bakuban és Las Vegasban is legyőzött, a stílusa nem fekszik nekem, de már most azon dolgozunk, hogy legközelebb ne jelentsen gondot a számomra” – beszélt Veréb Pjotr Ianulovról, aki szerinte a vb-n gyorsaságban múlta őt felül. – “Fejben nem volt probléma, inkább az volt a gond, hogy kicsit lassabb voltam a kelleténél. Védekezésben ezért csúsztak be a hibák. Ezeket viszont el kell kerülni a jövőben, mert egy-két gyors levitel után már olyan hátrányba lehet kerülni, amit nagyon nehéz visszahozni.”
A világbajnokság után váltás történt a válogatott élén, az addigi szövetségi kapitány, Gulyás István a női csapatot vette át, míg a szabadfogásúakat a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád.
“Árpival már jó ideje együtt dolgozom, s úgy látom, az alapok a régiek most is, de vannak újítások a munkában” – beszélt tapasztalatairól Veréb, akinek hétfőtől Tatán van jelenése, ahol két hetet dolgoznak a válogatott tagjai. Azután Budapestre teszik át a székhelyüket, később pedig Párizsban és Minszkben is edzőtáboroznak majd egy-egy hetet, s mindkét helyszínen versenyen is szőnyegre lépnek.
A további programmal kapcsolatban Veréb megjegyezte, hogy márciusban Európa-bajnokság vár rájuk, mely szerinte kiváló erőfelmérő lesz az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyekre, ezek a tavasz fő eseményei.
“Nagyon sűrű a mezőny 86 kilóban, de nincs legyőzhetetlen birkózó a kvótákért küzdők között. Én azt gondolom, ha sikerül olyan formában lennem áprilisban, mint amilyenben szeretnék, akkor már az első versenyen meglehet a kvóta, de őszintén szólva most aláírnám azt is, hogy csak a harmadikon szerzem meg a riói indulási jogot” – mondta Veréb István.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22