Együtt: ha lesz olimpia, ha nem, Garancsi csak nyertes lehet

Az Együtt válaszokat követel: miért ad a Fidesz–KDNP-kormány kölcsönt egy magáncégnek, egy olyan telek megvásárlására, amit ő maga is meg akar venni? Felszólítjuk Szijjártó Péter, hogy adjon magyarázatot: az általa felügyelt intézmények miért a magyar adófizetők megkárosítását tekintik fő feladatuknak?

Az állami tulajdonú Eximbank biztosított 16,5 milliárd forint hitelt Garancsi István cége, a Market Zrt. budapesti telekvásárlásához. A telkek olyan területen fekszenek, ahová a PwC által készített megvalósíthatósági tanulmány szerint az olimpiát követően is megmaradó létesítmények, teniszcentrum és közvetítőközpont épülnek majd.

Fotó: Népszava
Fotó: Népszava

Vajon miért ad a Fidesz–KDNP-kormány kölcsönt egy magáncégnek, egy olyan telek megvásárlására, amit ő maga is meg akar venni? Csak nem arról van itt szó, hogy Garancsi István mindenképp nyertes legyen? Ha nem változik az olimpiai terv, akkor majd a telkek kisajátítása révén keres milliárdokat, ha végül mégis változna, akkor az áfacsökkentés és a 10+10 millió miatt jól fogynak majd az építendő lakásai is. Garancsi Istvánnak biztos a győzelem, a vesztesek csak a magyar adófizetők, akiknek a pénzéből a fideszes oligarcha most a hitelt kapja.
Ha a magyar állam tudja, hogy egy telket meg akar venni, illetve szükség esetén ki akar sajátítani, akkor miért ad pénzt valaki másnak arra, hogy ezt a telket elhappolja előle? Vagy nem gondolják komolyan az olimpiarendezést? De akkor miért kell húszmilliárdot költeni a pályázat előkészítésére?
Amit itt látunk, az vagy elképesztő dilettantizmus vagy elképesztő korrupció. Felszólítjuk Szijjártó Péter, hogy az Eximbankot felügyelő miniszterként adjon magyarázatot a történtekre! Adjon választ, hogy az általa felügyelt intézmények miért a magyar adófizetők megkárosítását tekintik fő feladatuknak!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök