Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az Együtt válaszokat követel: miért ad a Fidesz–KDNP-kormány kölcsönt egy magáncégnek, egy olyan telek megvásárlására, amit ő maga is meg akar venni? Felszólítjuk Szijjártó Péter, hogy adjon magyarázatot: az általa felügyelt intézmények miért a magyar adófizetők megkárosítását tekintik fő feladatuknak?

Az állami tulajdonú Eximbank biztosított 16,5 milliárd forint hitelt Garancsi István cége, a Market Zrt. budapesti telekvásárlásához. A telkek olyan területen fekszenek, ahová a PwC által készített megvalósíthatósági tanulmány szerint az olimpiát követően is megmaradó létesítmények, teniszcentrum és közvetítőközpont épülnek majd.

Fotó: Népszava
Fotó: Népszava

Vajon miért ad a Fidesz–KDNP-kormány kölcsönt egy magáncégnek, egy olyan telek megvásárlására, amit ő maga is meg akar venni? Csak nem arról van itt szó, hogy Garancsi István mindenképp nyertes legyen? Ha nem változik az olimpiai terv, akkor majd a telkek kisajátítása révén keres milliárdokat, ha végül mégis változna, akkor az áfacsökkentés és a 10+10 millió miatt jól fogynak majd az építendő lakásai is. Garancsi Istvánnak biztos a győzelem, a vesztesek csak a magyar adófizetők, akiknek a pénzéből a fideszes oligarcha most a hitelt kapja.
Ha a magyar állam tudja, hogy egy telket meg akar venni, illetve szükség esetén ki akar sajátítani, akkor miért ad pénzt valaki másnak arra, hogy ezt a telket elhappolja előle? Vagy nem gondolják komolyan az olimpiarendezést? De akkor miért kell húszmilliárdot költeni a pályázat előkészítésére?
Amit itt látunk, az vagy elképesztő dilettantizmus vagy elképesztő korrupció. Felszólítjuk Szijjártó Péter, hogy az Eximbankot felügyelő miniszterként adjon magyarázatot a történtekre! Adjon választ, hogy az általa felügyelt intézmények miért a magyar adófizetők megkárosítását tekintik fő feladatuknak!

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22