Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hogyan lehet meg egy határozat a nyomozás lezárásáról, indoklással két és fél hónappal a várható vége előtt?

Teszi fel a kérdést Juhász Péter az Együtt alelnöke, miután a mai tárgyaláson kiderült: a rendőrség a bíróság kérésére  már három hete megküldte a nyomozást lezáró határozat tervezetet- indoklással együtt.

Juhász Péter - fotó: Móricz Csaba
Juhász Péter – fotó: Móricz Csaba

Juhász,  Facebook bejegyzésében abszurdnak tartja ezt a fejleményt és arra kéri olvasóit, hogy kacagjanak Együtt.

 “Nem sok minden történt a mai Rogán-bűnöző peren.
Laikusként a jogászkodás szóval tudnám illetni az eseményeket – ami nyilván szükséges része egy tárgyalásnak. Számomra az egyetlen érdekes dolog az az volt, hogy mint kiderült, december 16-án a bíróság kérdésére – a nyomozati iratok részeként – elküldte a rendőrség a nyomozást megszüntető határozat tervezetét.
Ez azért érdekes, mert nem csak hogy folyik még a nyomozás a belvárosi ingatlanok érték alatti eladása miatt, de az elküldése után két héttel még meg is hosszabbították a határidejét.
” – írja az alelnök 

Ez már a negyedik határidő volt az ügyben, az április 30-án hivatalból elrendelt nyomozás első határideje június 30-án, a második szeptember 30-án, a harmadik október 30-án, a negyedik pedig most járt volna le. De az ügyészség tájékoztatása szerint ismét hosszabbítást rendeltek el. Az eljárásrend alapján valószínűleg 2016. február 29-én várható újabb fejlemény az ügyben.

Mint emlékezetes:  a Károly körúti, a belvárosi önkormányzat bevett gyakorlata szerint előbb bérbe adott, majd a bérlőnek rövid időn belül kedvezményesen értékesített ingatlan ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak. Az ügyben Juhász Péter tett feljelentést, amit a rendőrség elutasított, de az ügyészség hivatalból elrendelte a nyomozás lefolytatását a Habony Árpád nagynénjének eladott Károly körúti ingatlan ügyében.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22