Habony Árpád nagynénjének eladott ingatlan

Hogyan lehet meg egy határozat a nyomozás lezárásáról, indoklással két és fél hónappal a várható vége előtt?

Teszi fel a kérdést Juhász Péter az Együtt alelnöke, miután a mai tárgyaláson kiderült: a rendőrség a bíróság kérésére  már három hete megküldte a nyomozást lezáró határozat tervezetet- indoklással együtt.

Juhász Péter - fotó: Móricz Csaba
Juhász Péter – fotó: Móricz Csaba

Juhász,  Facebook bejegyzésében abszurdnak tartja ezt a fejleményt és arra kéri olvasóit, hogy kacagjanak Együtt.

 “Nem sok minden történt a mai Rogán-bűnöző peren.
Laikusként a jogászkodás szóval tudnám illetni az eseményeket – ami nyilván szükséges része egy tárgyalásnak. Számomra az egyetlen érdekes dolog az az volt, hogy mint kiderült, december 16-án a bíróság kérdésére – a nyomozati iratok részeként – elküldte a rendőrség a nyomozást megszüntető határozat tervezetét.
Ez azért érdekes, mert nem csak hogy folyik még a nyomozás a belvárosi ingatlanok érték alatti eladása miatt, de az elküldése után két héttel még meg is hosszabbították a határidejét.
” – írja az alelnök 

Ez már a negyedik határidő volt az ügyben, az április 30-án hivatalból elrendelt nyomozás első határideje június 30-án, a második szeptember 30-án, a harmadik október 30-án, a negyedik pedig most járt volna le. De az ügyészség tájékoztatása szerint ismét hosszabbítást rendeltek el. Az eljárásrend alapján valószínűleg 2016. február 29-én várható újabb fejlemény az ügyben.

Mint emlékezetes:  a Károly körúti, a belvárosi önkormányzat bevett gyakorlata szerint előbb bérbe adott, majd a bérlőnek rövid időn belül kedvezményesen értékesített ingatlan ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak. Az ügyben Juhász Péter tett feljelentést, amit a rendőrség elutasított, de az ügyészség hivatalból elrendelte a nyomozás lefolytatását a Habony Árpád nagynénjének eladott Károly körúti ingatlan ügyében.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök