Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kettősség jellemzi majd hazánk időjárását: a körülbelül Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északnyugatra erősen felhős, vagy borult lesz az ég és megszakításokkal többfelé várható havazás, időnként ónos eső. Az említett vonaltól délkeletre főleg a nap első felében még kevés napsütés is lehet, később zárt lesz a felhőzet. Itt szórványosan lehet szitálás, havas eső, a Tiszántúl északi részén ónos eső. A hőmérséklet is megosztott lesz: ÉNy-on -1, 0 fok körül alakulhat a csúcsérték, délkeleten +1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északi, északkeleti szél időként megélénkül.

RED9931

A Dunántúl déli felén, illetve Bács-Kiskun megyében szerda hajnalig 1-5 milliméternyi, főként Somogy megye déli részén és Baranya megyében akár ennél is több ónos eső is lehullhat. A csapadék a Balaton térségében az ónos eső mellett már inkább fagyott eső, illetve az északabbi tájakon (Dunántúli-középhegység, Pest megye) hó formában várható, néhány centiméter friss hóval.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) korábbi közleményében azt írta: azt kérik csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak.

Időjárási helyzet Európában

Európa legnagyobb részén sok a felhő, változatos az idő. Nagyobb területen északkeleten süt ki a nap, de ott kemény hideg van; napközben is többfelé -15 fok alatt marad a csúcsérték. Északkeletet leszámítva ciklonális hatások alakítják a szárazföld időjárását. Középpontjával a Brit-szigetek felett nagykiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek déli peremén hullámzó frontzóna húzódik. A ciklonális mezőben erősen felhős vagy borult az ég, több helyről jelentettek csapadékot; Nyugat-, Délnyugat-Európában az eső esik, a Kárpát-medence térségében és a medencétől északkeletre havazik. Továbbra is a kontinens nyugati, délnyugati vidékein mérik a legmagasabb hőmérsékletet, Dél-Spanyolországban 20, 24 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence fölé is több fokkal enyhébb, több hullámban nedves levegő érkezik, vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen valószínű csapadék: az ország déli felén ónos esőre, néhol fagyott esőre számíthatunk, az északi területeken hószállingózás, kisebb havazás várható. Szerdán délen és keleten ónos eső, eső, majd nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, hó valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 fok körül valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22