Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A hajléktalanok jelentős része fedél alá húzódott a nagy hidegben, az utcán élőkre pedig kiemelt figyelmet fordítanak a szociális egyesületek.

A mínusz 10 fokot is meghaladó hideg beköszöntével egyre több meleg ételt osztanak, és egyre több tanyagondnoki feladatot látnak el a Joób Olivér Szeretetintézmény munkatársai, akik naponta akár többször is felkeresik a rászorulókat- írja   Kölcsey Televízió

Ny-rendör-15
Illusztráció – Fotó: Móricz Csaba

Az alapvető jogok biztosa, Székely László az ünnepek után, a napok óta tartó extrém hideg időjárás kapcsán ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy az állam, a társadalom morális és jogi kötelessége a hétköznapokban is segítő kezet nyújtani a kiszolgáltatott, rászoruló embernek. Senki nem maradhat fedél és érdemi segítség nélkül a hidegben. Az ombudsman szerint a téli krízisidőszak annak a próbája, hogy működik-e a szolidaritás, azaz oda tudunk-e figyelni azokra az emberekre, akik az utcán vagy lakhatásra alkalmatlan helyen folyamatos veszélyben vannak.

Az ombudsman arra emlékeztet, hogy bár a segítség elsősorban az állam és az önkormányzatok dolga, de a társadalmi közösség tagjai is felelősek egymásért. Télidőben, a hideg napokban és éjjeleken életmentő lehet a szolidaritás, az emberség, különösen pedig az idősekre, betegekre, a másik emberre való odafigyelés és a segítség. A veszélyben lévő hajléktalan emberek esetleges mentése érdekében a biztos Menhely Alapítvány Regionális Diszpécser Szolgálatának értesítését javasolja a 061-338-4186 telefonszámon. Aki veszélyben lévő embert lát ilyen időben, az ne féljen segítséget kérni, életet menthet vele. A biztos kiemelte, hogy Lengyelországban az utóbbi 3 napban tucatnyian fagytak meg, és meg kell előzni, hogy Magyarországon megtörténjenek hasonló tragédiák.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22