Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A bontás alatt álló székesfehérvári Sóstói Stadion 2016. január 6-án. Az OTP Bank Ligában címvédõ Videoton FC új, 14 ezer nézõ befogadására alkalmas stadionja a tervek szerint 2017 júniusára készül el.

 

Székesfehérvár, 2016. január 6. A bontás alatt álló székesfehérvári Sóstói Stadion 2016. január 6-án. Az OTP Bank Ligában címvédõ Videoton FC új, 14 ezer nézõ befogadására alkalmas stadionja a tervek szerint 2017 júniusára készül el. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion lelátójának bontása, a létesítmény elemeinek többségét a város és Fejér megye több stadionjában, illetve határon túli településeken hasznosítják újra – mondta Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen tartott szerdai sajtóbejáráson.

A városvezető hozzátette: a műanyag székeket több mint 30 település között osztják szét, többek között Csákvár, Iszkaszentgyörgy, Sárkeresztúr futballpályáinak lelátóit teszik komfortosabbá velük. Cser-Palkovics András megjegyezte: Székesfehérvár sportlétesítményei sem maradnak piros és kék székek nélkül. A Bregyó-közi atlétikai centrum mobil lelátóinak számát bővítik, azokra szerelnek székeket, de a Köfém sporttelep rögbi-pályájára és a MÁV-pályán létesítendő amerikaifutball-pályára is telepítenek belőlük.
A gyep az Ikarus pályára kerül a tavasz folyamán, míg a Sóstói Stadion főépületének berendezéseit a város egyéb intézményeiben kívánják hasznosítani.
A polgármester közölte, hogy a bérletes szurkolók decemberben mintegy nyolcszáz széket vásároltak meg jelképes, 200 forintos összegért. Mint mondta, a bérlettel nem rendelkezők ezután vásárolhatják meg székeiket, ezért várhatóan ezer fölé emelkedik az így eladott székek száma.
Bozai István városgondok elmondta: január végén átadják a területet a “földlelátó” bontását ténylegesen elvégző vállalkozónak. Addig a korlátokat, székeket leszerelik, illetve több száz betonelemet szállítanak át a MÁV-pályára, ahol lelátót építenek belőlük.
Mészáros Attila alpolgármester szerint áprilisra fejeződhet be a teljes bontás, a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező május-júniusban kezdheti meg az építést. Hozzátette: a közeli Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja is hamarosan megkezdődik a lőszermentesítéssel.
Kérdésre közölte: az eredményjelzőt elbontják és várhatóan nem hasznosítják újra, mert belül teljesen korrodált, ezért egyben nem mozgatható, szétszerelés után pedig nem újraépíthető.
Tizenegy milliárd forintos beruházás eredményeként várhatóan 2017 nyarára egy UEFA IV-es besorolású, 14 ezer néző befogadására alkalmas modern stadion épül Székesfehérváron. A projekt része a környék teljes rehabilitációja, a Sóstó természetvédelmi terület megmentése is, amelyre a kormány további 3,850 milliárd forintot biztosít.
A tervek szerint ebben az időszakban a Videoton FC a bajnoki találkozóit Felcsúton, a Pancho Arénában vívja, az edzések azonban továbbra is Székesfehérváron lesznek.

 

Székesfehérvár, 2016. január 6. Cser-Palkovics András polgármester (j) és Bozai István városgondnok sajtótájékozatót tart a székesfehérvári Sóstói Stadion bontási munkálatairól 2016. január 6-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Székesfehérvár, 2016. január 6.
Cser-Palkovics András polgármester (j) és Bozai István városgondnok sajtótájékozatót tart a székesfehérvári Sóstói Stadion bontási munkálatairól 2016. január 6-án.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22