Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Város Mindenkiét még karácsony előtt kereste fel egy kétségbeesett pár, akik három kiskorú gyerekükkel élnek egy józsefvárosi 10 négyzetméteres szobában, amelyet ugyanaz a cég üzemeltet, amely a hírhedté vált Koszorú utcai épületet.

A beteg pár (a férfi 100-os rokkant, a nőnek daganata van) havonta 90 ezer forintot fizet a szobáért, amely 5 másik hasonló szobával osztozik egy konyhán és egy fürdőszobán. A nyomor vámszedői most úgy akarnak megszabadulni a családtól, hogy hónapok óta nincsen gáz a lakásban, mégis fizetik a teljes rezsidíjat és az előre lerakott kauciót sem akarják nekik visszaadni- írja  A Város Mindenkié blog

Fotó: A Város Mindeniké blog
Fotó: A Város Mindeniké blog

„2015. április 15-én albérletbe vettük a Homexis Kft-től, először havi 60, majd később havi 90 ezer forintért ezt a 20 négyzetméteres lakást. Azóta is fizetem – több szervezet és a családom támogatásával – minden hónapban, hiszen három kisgyermekem és 100%-os rokkant beteg férjem van. 2015. október 8-án rendőrök, a gázművek munkatársai és tűzoltók szállták meg a házat, ami Budapest VIII. kerületében van. Kiderült, hogy lopták a gázt, ami szivárgott is és a vízórára volt kötve. Vagyis gázos vizet ittunk. Akkor Zoltán, aki a Homexis gondnoka, azt mondta, hogy Viktor – aki a cég főnöke – azt üzeni, hogy nem kell fizetni. Most meg orosz és magyar emberekkel jár ide és októbertől idáig behatja a pénzeket mindenkitől, pisztolyokkal az oroszok oldalán. A beköltözés óta több bérleti szerződést kötöttünk, végül augusztusban írtunk alá egy papírt, ami december 31-ig szól. 2016. január 4-én kell elköltöznünk. A kulcsokat elvették tőlünk, a kilincset leszerelték, így zárni sem tudjuk a lakást és a 190 ezer forint kauciót sem akarják visszaadni. Félünk!”

A családnak 2015. január 4-ével kellett volna elhagynia lakást, de addig nem akartak elmenni, ameddig nem szembesítik a Homexis Hungary Kft. képviselőit a jogszerűtlen és erkölcstelen eljárásukkal, és nem kapják vissza az előre befizetett kauciót. A Város Mindenkié csoport tagjai több újságíró társaságában aznap a családdal együtt várta a lakás gondnokát, Tóth Zoltánt, de ő nem érkezett meg, mert mint később kiderült, tudomást szerzett arról, hogy a helyszínen a sajtó képviselői is jelen vannak. Ekkor Mariann telefonon keresztül próbálta meggyőzni a cég képviselőjét, hogy adja vissza a neki járó pénzt, sikertelenül. Ezután két aktivista Mariann társaságában elment a cég budai irodájához, hogy személyesen beszéljenek a képviselőivel, de ott nem nyitottak nekik ajtót (noha az irodában egyértelműen bent tartózkodtak).

A teljes cikk itt olvasható

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22