Együtt: a közvetlen veszély elmúlt

Elmúlt a közvetlen veszély azzal, hogy a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről elszállították a veszélyes hulladékokat – mondta Baranyi Krisztina (Együtt) ferencvárosi önkormányzati képviselő szerdán Budapesten újságíróknak.

“Az akut, közvetlen veszély elmúlt, de van olyan veszély, amit a kármentesítés szüntethet majd meg” – fogalmazott az ellenzéki képviselő, hozzátéve: a hordók kiporzásából adódó veszély megszűnt, de vannak olyan területek, amelyek mérgekkel vannak átitatva.

Budapest, 2016. január 6. Baranyi Krisztina, az Együtt IX. kerületi önkormányzati képviselõje nyilatkozik Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatója után 2016. január 6-án a Budapesti Vegyimûvek Zrt. Illatos úti telepén, ahonnan a kormány az összes veszélyes hulladékot elszállíttatta. MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2016. január 6.
Baranyi Krisztina, az Együtt IX. kerületi önkormányzati képviselõje nyilatkozik Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatója után 2016. január 6-án a Budapesti Vegyimûvek Zrt. Illatos úti telepén, ahonnan a kormány az összes veszélyes hulladékot elszállíttatta.
MTI Fotó: Kovács Attila

Szavai szerint a médiának és Greenpeace-nek nagyon nagy szerepe volt abban, hogy a kormány elvitette a mérgeket a telephelyről.
Reményét fejezte ki, hogy a kabinet továbbra is felelősen viselkedik és megtörténik a kármentesítés.
Baranyi Krisztina azt mondta: senki nem tudja, hogy milyen mélységben, milyen anyagok szennyezték a telepet és a környező lakott területeket az elmúlt 140 év alatt. Egyes vélemények szerint 6-8 méter mélységig szükséges talajcsere – jegyezte meg.
Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentette be: a kormány az összes veszélyes hulladékot elszállíttatta a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről.

Budapest, 2016. január 6. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatót tart 2016. január 6-án a Budapesti Vegyimûvek Zrt. Illatos úti telepén, ahonnan a kormány az összes veszélyes hulladékot elszállíttatta. MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2016. január 6.
Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatót tart 2016. január 6-án a Budapesti Vegyimûvek Zrt. Illatos úti telepén, ahonnan a kormány az összes veszélyes hulladékot elszállíttatta.
MTI Fotó: Kovács Attila

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök