Kórházi ápolónőt bántalmazott egy férfi Berettyóújfaluban

Elfogtak a berettyóújfalui rendőrök egy fiatal férfit, aki a gyanú szerint a helyi kórházban a földre lökte az őt ellátó ápolónőt – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata 

A közlemény szerint január 1-jén hajnali 3 óra körül a berettyóújfalui kórházba a mentők bevittek egy fiatalembert, aki nem hagyta, hogy megvizsgálják, fenyegetőzött és agresszívan viselkedett.

00190223
A vizsgálat közben a fiú kétszer is a földre lökte az őt ellátó ápolónőt, majd rátérdelt a földön fekvő nőre, akit ökölbe szorított kézzel meg akart ütni. A bántalmazást a jelen lévő másik ápoló akadályozta meg, aki értesítette az esetről a rendőrség ügyeletét.   A 18 éves körösszakáli lakossal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség.

Sajnos annak ellenére gyakoriak az ápolók ellen elkövetett erőszakos cselekmények, hogy az egészségügyi dolgozók évek óta közfeladatot ellátó személynek minősülnek, így fokozottabb büntetőjogi védettséget élveznek. Egy kutatás szerint a szakdolgozók 87 százalékát munkája során már érte valamilyen atrocitás.

eu_dolgozok_elleni_eroszak_on

Vörösmarty Attila, a kutatás készítője elmondta: a jogszabályváltozás nem hozta meg a kívánt hatást, mert míg a rendőrök esetében tisztában van az elkövető, hogy ki ellen lép fel, az egészségügyiek fehér köpenye nem visszatartó erő. A szakember szerint további lépéseket kellene tenni az erőszak megfékezése érdekében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense kérdésünkre elmondat:  Nyíregyházán nem volt erőszakos cselekmény 2015-ben, ami az ápolókat vagy az orvosokat érintette volna.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök