Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Elfogtak a berettyóújfalui rendőrök egy fiatal férfit, aki a gyanú szerint a helyi kórházban a földre lökte az őt ellátó ápolónőt – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata 

A közlemény szerint január 1-jén hajnali 3 óra körül a berettyóújfalui kórházba a mentők bevittek egy fiatalembert, aki nem hagyta, hogy megvizsgálják, fenyegetőzött és agresszívan viselkedett.

00190223
A vizsgálat közben a fiú kétszer is a földre lökte az őt ellátó ápolónőt, majd rátérdelt a földön fekvő nőre, akit ökölbe szorított kézzel meg akart ütni. A bántalmazást a jelen lévő másik ápoló akadályozta meg, aki értesítette az esetről a rendőrség ügyeletét.   A 18 éves körösszakáli lakossal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség.

Sajnos annak ellenére gyakoriak az ápolók ellen elkövetett erőszakos cselekmények, hogy az egészségügyi dolgozók évek óta közfeladatot ellátó személynek minősülnek, így fokozottabb büntetőjogi védettséget élveznek. Egy kutatás szerint a szakdolgozók 87 százalékát munkája során már érte valamilyen atrocitás.

eu_dolgozok_elleni_eroszak_on

Vörösmarty Attila, a kutatás készítője elmondta: a jogszabályváltozás nem hozta meg a kívánt hatást, mert míg a rendőrök esetében tisztában van az elkövető, hogy ki ellen lép fel, az egészségügyiek fehér köpenye nem visszatartó erő. A szakember szerint további lépéseket kellene tenni az erőszak megfékezése érdekében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense kérdésünkre elmondat:  Nyíregyházán nem volt erőszakos cselekmény 2015-ben, ami az ápolókat vagy az orvosokat érintette volna.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22