LMP: a kormány támogassa jobban az internethasználat terjedését!

Az LMP szerdán felszólította a kormányt, hogy fordítson az eddiginél nagyobb figyelmet a magyarországi internethasználat arányának növelésére, valamint az internet semlegességének megőrzésére és a digitális oktatás fejlesztésére.

Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján örömtelinek nevezte, hogy a kabinet korábban bejelentette, csökkentené az internetszolgáltatás áfáját, ugyanakkor elfogadhatatlannak minősítette, hogy még mindig nem lehet tudni, mikor és mekkora mértékű csökkentésre lehet számítani.

Ikotity_Istvan_LMP
Az LMP emellett úgy látja, a kormány az elmúlt öt évben semmit nem tett az intenethasználat terjedése érdekében, az erről szóló program is csak az internetadó kudarcát feledtetni kívánó válságkommunikációnak tekinthető – mondta Ikotity István. Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy az internethez történő egyenlő hozzáférés az alapja Magyarország fejlődésének, amit a digitális oktatás terjedéséhez hasonlóan mindenben támogatni kell.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök