Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A tavalyi párizsi terrortámadások áldozatai arra ébresztették rá Európát, hogy közösen kell cselekednie, határozottan kell küzdenie a megosztottság ellen, valamint nyitott és befogadó közösséggé kell válnia – írta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen csaknem egy éve elkövetett merénylet áldozataira emlékezve Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben kiadott közleményében.

598c1bbcc6829749ebe011cfcc10c9c2

Az oktatásnak és közösségben megélt ifjúsági tevékenységeknek döntő szerepük van a közösségek létrejöttében, ezáltal a megosztottság megszüntetésében. Az unió szakbizottsága mind a 28 tagállammal együtt azon dolgozik, hogy az európai fiatalok megtalálják helyüket a társadalomban – hangsúlyozta az uniós biztos.
A szakbizottság elkötelezett a civil és szociális értékek támogatásában, ezért további támogatást biztosított a határokon átívelő oktatási és ösztöndíjprogramoknak a nemzetközi kapcsolatok erősítése érdekében.
Navracsics Tibor reményét fejezte ki, hogy ezek a lépések jövőt biztosítanak és képesek megakadályozni szélsőséges eszmék terjedését, a fiatalok radikalizálódását.
Tavaly január 7-én két szélsőséges iszlamista megtámadta a Charlie Hebdo című szatirikus francia lap párizsi szerkesztőségét, és megölt tizenkét embert, majd elmenekült. Egy nappal később egy harmadik iszlamista a francia főváros egyik külvárosában megölt egy rendőrnőt, majd január 9-én túszokat ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdráma négy halálos áldozatot szedett. A francia rendőrség még aznap végzett mindhárom elkövetővel.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22