Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az Adelaide-ben zajló, 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás Challenger-tenisztornán.

A világranglistán 214. magyar játékos – az ATP honlapja szerint – a csütörtöki nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Maverick Banest (433.) verte 6:1, 6:4-re az ausztrál városhoz tartozó Happy Valleyben.
Fucsovics a következő körben a japán Morija Hirokival találkozik. A 23 éves magyar teniszező a jövő héten az Australian Open selejtezőjében lesz érdekelt.

a_fucsovics

A kezdetek, az első sikerek
Fucsovics Márton ötéves korában kezdett el teniszezni. Első edzője, Gyuricsku Enikő elmondása szerint Fucsovics igen alacsony termetű kisfiú volt, s emiatt majdnem eltanácsolták a nyíregyházai teniszklubban kezdődő tanfolyamról, mondván, egy év múlva talán majd befér a hét-nyolc évesek közé. Ám Fucsovics a gyerekek között valamiért mégiscsak felkelthette az edző figyelmét, aki közölte a szülőkkel, hogy szívesen foglalkozna vele, akár egyénileg is. Innentől kezdve Fucsovicsra kemény edzések vártak, amit ő játékosan ugyan, de nagyon komolyan vett. Már nyolcéves korában meghatározó szereplőjévé vált a tizenkét éves fiúk mezőnyének. Olyannyira, hogy 2000-ben kisebb versenyek – Pallag Kupa, Kennex Kupa, Bige Holding Kupa – megnyerése után egyre nagyobb trófeákkal bővíthette gyűjteményét. Fucsovicsnak nemcsak a teniszhez volt nagy tehetsége, hiszen például egy debreceni kosárlabda-tornáról elhozhatta a korosztálya legtechnikásabb játékosának járó különdíjat. Ennek ellenére úgy döntött, hogy teniszező szeretne lenni. 2001 szeptemberétől a nyíregyházi klubnál Erőss Béla vette át edzéseinek irányítását, akkor a harmincharmadik helyen állt a korosztályos ranglistán. 2003-ban tizenegy évesen országos korosztályos bajnok és az Őszi Tizek bajnoka volt. A Nike Junior Tour magyarországi döntőjének győzteseként ő képviselte hazáját a dél-afrikai Sun Cityben rendezett Világdöntőn a tizenkét éves fiúk mezőnyében. „Annak ellenére, hogy a korosztályomban most a legjobb vagyok, szeretnék fejlődni. A célom, hogy egyszer Grand Slam-tornákon is pályára lépjek” – mondta Fucsovics az elért sikereket követően. Tagja lett a magyar válogatott utánpótlás-keretének, illetve Gáspár Balázs vezetőedző irányításával részt vett az országos elismertségű Héraklész utánpótlás nevelési programban Budapesten. Az U14-es világbajnokságon a Nemzetközi Teniszszövetség szakértői is elismerően nyilatkoztak játékáról, amely egy Stuttgart melletti teniszakadémia megfigyelőinek érdeklődését is felkeltette. Így 2007 óta a First Line Teniszakadémián készült. „Sok edző, sok játékos, saját konditerem, rengeteg pálya különböző borítással. Itthon, sajnos, nem lett volna esélyem arra, hogy olyan szinten készüljek, ami szükséges a nemzetközi sikerekhez, kint viszont minden feltétel adott” – értékelte a német viszonyokat Fucsovics. Forrás: itt

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22