Szibériai tigris: tökéletes az ellátásunk

Az ország legnépesebb szibériai tigris csapata tartott ma sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Állatparkban. Dicsérve az ellátás minőségét, tudatták, mostani helyzetüket nem cserélnék el még Ázsiára sem! Hozzátették: a ma felszolgált bárány és csirkehúsból álló menüt különösen szeretik. A szervírozás módja régi emlékeket, ösztönöket ébresztett fel bennük. Pamír, az anyaállat elmondta, hogy rendszerint Ő a leggyorsabb, de előtte párja, Borisz feltérképezi a terepet és kiszemeli a legnagyobb fellógatott húst.

MCS18207

 

A  szülők elmondták: Katja és Vladim, a legkisebb kölykeik pimaszul ügyesen cselezték ki őket, így szerezve meg a legfinomabb falatkákat. A nagyobb testvéreket pedig a földön elrejtett csirkefalatok foglalták le. Pamír büszkén mesélte, hogy a kölyköket ilyenkor kezdi el tanítani a lopakodás és a rejtőzködés rejtelmeire. A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy az eredeti élőhelyükön – Kelet-Szibéria, Korea és Mandzsúria -, az életterük nagyon lecsökkent, így már csak négyszázan élnek az Amur és az Usszuri folyók vidékén. Megritkulásuk legfőbb oka a rájuk, illetve főbb táplálékállataikra, a szarvasokra és vaddisznókra irányuló (orv)vadászat, valamint a természetes élőhelyek pusztulása. Éppen emiatt tartják különösen megtisztelőnek, hogy Európa legkiemelkedőbb állatkertjében tölthetik napjaikat – hangzott el a rendkívüli sajtótájékoztatón.

 

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök