Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt. Az Együtt szerint a Fidesz–KDNP-kormány A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára szlogennel fémjelzett kampánya kimeríti e bűncselekmény tényállását.

A Fidesz–KDNP-kormány az idegennek nyilvánított, a hazánkba érkező migránsokkal azonosítható csoportot olyan közösségnek állítja be, amely veszélyezteti a magyar polgárok kultúráját, életformáját, szokásait és hagyományait. Róluk azt állítja, hogy ők nem tartják tiszteletben törvényeinket, és nem akarnak osztozni közösségi értékeinkben.

8231275_d4f28cb4549cdca8972b206265e257c8_x
Ezek a kijelentések nyilvánvalóan hamisak, hazug általánosításokon alapszanak, és alkalmasak arra, hogy az azokat megismerőkben ellenérzések, indulatok ébredjenek. E hazug állami kommunikáció félelmet kelt, szorongást idéz elő, továbbá megnyitja a cselekvés lehetőségét is, hiszen a hirdetés szövegében a ha nem cselekszünk mondat felhívást jelent az idegenek elleni fellépésre. Az Együtt szerint ezek az üzenetek olyan veszélyt jelentenek az ellenségként beállított társadalmi csoportok egyéni jogaira (becsület, méltóság, de akár testi épség, élet), hogy a véleményszabadság korlátozása szükségesnek és arányosnak tekinthető, azokkal szemben jogi eszközökkel fel kell lépni.
A kommunikációban elhangzó kijelentések az elmúlt év válsághelyzetének megélése után a magyar társadalmi környezetben tényleges és közvetlen veszélyt jelentenek, erőszak előkészítésére, valamint a köznyugalom megzavarására is alkalmasak. Az pedig, hogy mindezt a határainkon belül a magyar állam hitelesíti azzal, hogy a Kormány nevében hangzik el az üzenet, végképp tűrhetetlen és súlyosbító körülmény.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22