Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Vasárnap tovább enyhül, és csapadékos marad az idő. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte többfelé, délután főként a Tiszántúlon várható eső, majd estére átmenetileg ott is megszűnik a csapadék. Újabb csapadékzóna este nyugat felől érkezik. A keleti, majd a délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Tés, 2016. január 6. Szélmalom a Tési-fennsíkon, a Bakonyban 2016. január 6-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Tés, 2016. január 6.
Szélmalom a Tési-fennsíkon, a Bakonyban 2016. január 6-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Esős hétvége

Ciklonális mező alakítja továbbra is térségünk időjárását. Az Északnyugat-Európa feletti ciklon délkeleti peremén újabb és újabb ciklonális hullámok képződnek és vonulnak kelet, északkelet felé. A Kárpát-medence fölé délnyugatról érkező levegő nedves, és egyre enyhébb. Csapadékos idő valószínű, a csapadék formája döntően eső lesz.

Az eső mellett főként északon még helyenként fagypont körüli hőmérséklet mellett ónos eső, az északi határvidéken kevés hó is várható.

Szombat kora délutánig hozzávetőlegesen a Vác-Budapest-Szolnok-Nyíregyháza vonaltól északra síkvidéken is előfordul még ónos eső. Az Alföld északi részén is jellemzően fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Az északi határvidéken (Heves-Borsodi-dombság, Borsod-Abaúj-Zemplén északi része, esetleg Nógrád északi része) néhány cm hó hullhat szombat késő estig, majd éjszaka ezeken a tájakon is ónos eső, eső várható. Szombat délutántól az éjszaka első feléig a Dunántúli-középhegység keleti felén, a Dunazug-hegységben, illetve az Északi-középhegységben kb. 250 és 500 méteres magasság között még kevéssel fagypont alatt lehet a hőmérséklet. Ennek megfelelően ez utóbbi tájakon az esti, éjszakai intenzívebb csapadék eleinte még ónos eső formában hullhat.

Főként nyugaton, illetve a Dunántúli- és Északi-középhegységben több helyen is sűrű ködre lehet számítani.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22