Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Okirat-hamisítás és esetleg más további bűncselekmények gyanúját veti fel az Átlátszó pénteken megjelent újabb cikke a Sóstó-fejlesztési projektről, ezért az Együtt politikusai feljelentéssel éltek a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságánál. A sóstói projekt miatt az OLAF-nak, az EU csalás elleni szervezetének is írtak. Ezt Juhász Péter, az Együtt alelnöke a vasárnap tartott sajtótájékoztatón jelentette be Budapesten. 

 

Juhász Péter az Együtt alelnöke - Fotó: Móricz Csaba
Juhász Péter az Együtt alelnöke – Fotó: Móricz Csaba

Az Átlátszón közzétett cikk folytatása volt a 2015. október 7-én megjelent tényfeltáró írásnak, amelyben súlyos, visszaélésgyanús eseteket írtak meg és dokumentáltak a nagy jelentőségű sóstói fejlesztésről. Az Együtt nyíregyházi politikusa, Lövei Csaba önkormányzati képviselő, akkor különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt tett feljelentést a Legfőbb  Ügyészségen, ám illetékesség hiánya miatt az ügyet áthelyezték a nyíregyházi nyomozóhatósághoz.

A mostani feljelentést az indokolja, hogy a dokumentumokkal alátámasztatott írás szerint a nyíregyházi önkormányzat úgy fizetett ki 50 millió forintot, hogy nem voltak kész a tervek, így azok jóval a leigazolt teljesítést és kifizetést követően álltak csak a megrendelő rendelkezésére.

Mint emlékezetes, a megállapodás értelmében a Fátumnak 15 napja volt arra, hogy elkészítse a „Fenntartható, komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítés Sóstó-Gyógyfürdőn” című projekt engedélyes építési tervdokumentációját és elkezdje az engedélyeztetési folyamatot. Csakhogy a most feltárt információk szerint a tervek egy része biztos, hogy nem volt kész határidőre, ám ennek ellenére dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterre aláírta a teljesítésigazolást és ennek alapján kifizettek úgy 50 millió frontot, hogy nem voltak kész minden tekintetben a szerződésben vállalt munkák.
A cikk szerzője visszautal egy 2009-es estre, amikor is két Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő feljelentette a Sóstó Zrt. akkori ügyvezetőjét, mivel teljesítés nélkül utalt át 14 millió forintot egy szintén önkormányzati cégnek. Ennek az ügynek egy év – végrehajtásban két évre felfüggesztett – börtönbüntetés lett a következménye.

 

Vadász S. Tamás

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22