Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Újraválasztották a Párbeszéd Magyarországért (PM) két társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt a párt kétnapos budapesti tisztújító kongresszusán – jelentette be Tordai Bence szóvivő az eseményt követően, vasárnap.

Beszámolt arról, hogy a kongresszuson döntöttek arról is, hogy ötről hétfősre bővítik a PM elnökségét, amelynek a két társelnök automatikusan tagja lesz.
Az elnökség tagja lett a társelnökök mellett Barabás Richárd, Erőss Gábor, Hudák János, Szabó Zsolt és Váradiné Naszályi Márta. A megválasztott politikusok másfél évre kaptak mandátumot.

Budapest, 2016. január 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) újraválasztott társelnöke, a párt elnökségének tagja beszél (j), mellette Karácsony Gergely, a PM újraválasztott társelnöke, a párt elnökségi tagja a PM tisztújító kongresszusa utáni sajtótájékoztatón a budapesti K11 Mûvészeti és Kulturális Központban 2016. január 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Női társelnöknek egyedül Szabó Tímeát jelölték. A férfi társelnöki pozícióért Karácsony Gergely zuglói polgármester, Barabás Richárd szakszóvivő, XI. kerületi önkormányzati képviselő, a PM ifjúsági szervezetének vezetője, Erőss Gábor VIII. kerületi önkormányzati képviselő, elnökségi tag, valamint Erdős Zoltán Philippe, a párt korábbi önkormányzati képviselőjelöltje indult.
A taggyűlést követő sajtótájékoztatón Szabó Tímea azt mondta, a résztvevők megerősítették azt a politikai stratégiát, amelyik szerint a PM célja nemcsak az, hogy megújítsa az ország “egy kis szegmensét”, hanem az is, hogy egy teljesen új Magyarországot építsen fel a helyi közösségekből.
A párt legfontosabb küldetésének nevezte, hogy az elszegényedett, “korrupciótól béklyóba fojtott” országból élhető és fenntartható közösséget teremtsenek. Hangsúlyozta: ehhez nemcsak a baloldalt, hanem az egész országot, a magyar politikát is meg szeretnék újítani.
A most elfogadott program az “új világ, a 106 igaz ember programja” – fogalmazott Szabó Tímea. Magyarázatként hozzátette, nem folytathatják úgy a politizálást, hogy kritikátlanul összefognak azokkal, akik nem ennek az új világnak a képét tűzik ki maguk elé célul. Szavai szerint ezért a következő választásra az egyéni választókerületekben “106 igaz embert” keresnek, és céljukat alulról, a helyi közösségeken keresztül szerveződve szeretnék elérni.
Karácsony Gergely bejelentette, hogy a PM támogatni fogja a budapesti olimpia rendezéséről, valamint a Városliget beépítéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket.
A politikus leszögezte: a PM-nek az a dolga, hogy egy olyan folyamat szereplője legyen, amelyik képes legyőzni az Orbán-rendszert “felszínen tartó” politikai apátiát, és céljuk, hogy ebbe a vállalkozásba minél több embert bevonjanak. Hangsúlyozta: a párt abban hisz, hogy a szabadság kis köreiben meg lehet találni azokat a közösségeket, amelyekből egy új politikai ajánlat kinőheti magát.
Kérdésre válaszolva Szabó Tímea elmondta, a PM részt venne abban, sőt ha kell, aktívan kezdeményezi is, hogy a 2018-as választást megelőzően előválasztást tartsanak az ellenzéki oldalon. Szavai szerint nem szeretnének újra részt venni egy színfalak mögötti egyezkedésben, viszont az “Orbán-rezsim” legyőzéséhez szükség van valamiféle megegyezésre az ellenzéki pártok között, annak érdekében, hogy ne gyengítsék, hanem erősítsék egymást.
Az előválasztásba a régi és az új baloldal szereplőit is készek bevonni, de ha valaki nem kíván részt venni benne, az “szíve joga” – jelentette ki.
Karácsony Gergely elmondása szerint olyan együttműködést tudnak csak elképzelni, ahol a választók mondják ki a végső szót, ezért a pártalkuk helyett a helyi közösségekre szeretnék bízni, hogy megtalálják a Fidesszel szemben induló legjobb jelölteket.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22