Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kolumbiai The Gerlings csoport nyerte el magasdrót számával a 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Pierrot díját, két magyar csoport pedig bronzérmet vehet át.

A nemzetközi szakemberekből álló zsűri ezüst díjjal jutalmazza az orosz Skokov csoport hintaszámát és az Egyesült Államokból érkezett Flying Farfans csapat artista produkcióját, bronzérmet pedig a magyar Trio Power Line és a Silver Power csoportokon kívül a romániai X-treme Brothers, a spanyol Nicol Nicols és a portugál Dias Family kap – közölte az MTI-vel vasárnap az eseményt rendező Fővárosi Nagycirkusz.

Eötvös Loránd; Eötvös Adrienn
MTI Fotó: Czimbal Gyula

A nyertesek és a különdíjasok nevét vasárnap este zártkörű fogadáson jelentették be, a díjakat a művészek a hétfői gálaműsorok keretében vehetik majd át.
A csütörtökön kezdődött nemzetközi mustrán tizenhét ország harminc produkciója versengett egymással a zsűri és a nézők előtt.
A közönség csütörtökön és vasárnap az A műsor produkcióit, pénteken és szombaton a B program előadásait nézhette meg a városligeti cirkusz porondján. A versenyt záró gálaműsort hétfőn szintén két bontásban mutatják majd be.

Mint emlékezetes,  a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett nemzetközi mustrán két programbontásban láthatta a közönség a fellépőket: január 7-én és 10-én az A műsor produkcióit, január 8-án és 9-én pedig a B program művészeinek előadását lehetett megtekinteni. A gálaműsort január 11-én két alkalommal mutatták be.

A zsűriben helyet foglalt Fabrice Becker, a Cirque du Soleil kreatív igazgatója, Oleg Csesznokov, a Rosgoscirk művészeti vezetője, Peter Dubinsky, a Firebird Productions tulajdonosa, Eötvös Tibor, az Eötvös Cirkusz alapítója, Valérie Fratellini, a Fratellini Akadémia igazgatója, Helmut Grosscurth, az Európai Cirkuszszövetség (ECA) elnöke, Fabio Montico, a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztivál elnöke, Ljudmila Sevcsenko, az Ukrán Nemzeti Cirkusz igazgatója, valamint Szun Li-li, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója. A zsűri elnöke Eugene Chaplin, a Vevey Comedy Festival elnöke és a kanadai Vaudreuil-Dorion Nemzetközi Cirkuszfesztivál tanácsadója volt.
A fesztiválhoz kapcsolódva január 11-én délelőtt a Széchenyi gyógyfürdő Márványtermében megrendezik az Európai Cirkuszszövetség (ECA) konferenciáját, amelyen a cirkuszművészet presztízsének növeléséről, társadalmi üzenetéről és a cirkuszi hang-, fény- és videotechnikai újdonságokról tanácskoznak a szakma hazai és külföldi képviselői. Kiállítással köszöntik a Los Angelesben élő, magyar származású bűvészt, Franz Czeisler Tihanyt 100. születésnapja alkalmából.
Az első budapesti cirkuszfesztivált 20 évvel ezelőtt, 1996-ban rendezték meg, azóta a cirkuszvilág nagy fesztiváljai között tarják számon.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22