Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kancellár lenne a szenátorasszony?

Az Együtt felszólítja Selmeczi Gabriellát, hogy nyilatkozzon: mi alapján tartja magát alkalmasnak a szegedi egyetem kancellári posztjára? Az Együtt szerint Selmeczi a tisztségre érdemtelen és alkalmatlan, kinevezése vagy nagyon rossz vicc vagy borzasztóan rossz ötlet.

Tizenheten pályáznak a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára, köztük Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő – írja a Délmagyar. Mint ismert, Devecz Miklós, az egyetem korábbi kancellárja tavaly szeptemberben mondott le, miután egy Facebook-bejegyzés miatt támadások kereszttüzébe került.

selmeczi gabriella

Az Együtt szerint a kancellári posztot a Fidesz–KDNP azért hozta létre, hogy az egyetemek anyagi függetlenségét megszüntesse, így a felsőoktatás autonómiáját csorbítsa. A rektorok mellé sok esetben a Fideszhez kötődő személyeket, politikai komisszárokat neveztek ki, akiknek a legtöbb esetben felsőoktatási tapasztalatuk sem volt. Az egyetlen valódi feltétel ugyanaz, mint a trafikpályázatoknál: elkötelezett jobboldalinak kell lenni.
Az Együtt szerint az, hogy Selmeczi Gabriella volt Fidesz-szóvivő, és a magánnyugdíjakat jól megvédő szenátorasszony egyetemi kancellár akar lenni, egy nagyon rossz vicc vagy egy borzasztóan rossz ötlet. Ez egyben újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz–KDNP mindent közvetlen politikai irányítás alá akar vonni.
Az Együtt felszólítja Selmeczi Gabriellát, hogy a nyilvánosság előtt nyilatkozzon: mi alapján tartja magát alkalmasnak a szegedi egyetem kancellári posztjára? Az Együtt szerint botrány lenne a kinevezés, mert a pozícióra Selmeczi érdemtelen és alkalmatlan.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22