Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az Együtt és a DK önkormányzati képviselői ugyanott folytatják, ahol 2015 decemberében befejezték, derült ki mai közös sajtótájékoztatójukon: árgus szemekkel figyelik Nyíregyháza város gazdálkodását. Hunyadi János, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke és Lövei Csaba, az Együtt politikusa tudatta: amennyiben felmerül valamilyen visszaélés gyanúja, felelős képviselőként a továbbiakban is megteszik a szükséges intézkedéseket. A mai közös sajtótájékoztató apropóját egyébként Juhász Péternek, az Együtt alelnökének – egy, a napokban megjelent tényfeltáró írás alapján megtett-feljelentése adta.

Fotó: Móricz Csaba
Fotó: Móricz Csaba

 

Mint beszámoltunk róla, okirat hamisítás és esetleg más további bűncselekmények gyanúját veti fel az Átlátszó pénteken megjelent újabb cikke a Sóstó-fejlesztési projektről, ezért az Együtt politikusa, Juhász Péter feljelentéssel élt a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságánál.
Lövei Csaba a nyíregyházi sajtótájékoztatón hozzátette: az általa még december 12-én, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás gyanújával a Legfőbb Ügyészségre beadott feljelentést áthelyezték a Nyíregyházi Járási Ügyészségre. A becsatolt dokumentumok alapján, a megyei főügyészség véleménye szerint valóban felmerülhet a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja és az eljárást – mivel a feltételezett elkövetési érték 500 millió forint alatti-, a járási ügyészségre továbbították.
Hunyadi János különösen nyugtalanítónak tartotta az Átlátszón, január elején megjelent cikk tartalmát, ami ismét a Sóstó-fejlesztés körüli anomáliákat taglalta, majd hozzátette: attól tart, hogy lesznek még itt „csontvázak”, amik kihullnak a szekrényből. A DK-s politikus határozottan visszautasította azokat a vádakat, miszerint a tényeket megszellőztető, és eljárást kezdeményező ellenzéki képviselők a város rossz hírét keltenék, hisz ezeknek az ügyeknek van alapja, a nyomozhatóság pedig befogadta a feljelentéseket. A város rossz hírét meg azok keltik, akik ezeket a problémákat okozzák.
Lövei hozzátette még: úgy látja, hogy a hatóságok hivatalból nem rendelnek el nyomozást, így képviselői esküjének eleget téve szükségesnek tartja minden estben a büntetőfeljelentést megtenni.
A mostani feljelentésben megfogalmazott gyanú szerint dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterre aláírt egy teljesítésigazolást úgy, hogy valójában nem végezték el a munkát, nem voltak készen a beruházással kapcsolatos tervek. A város ennek a teljesítésigazolásnak az alapján fizetett ki a tervezőcégnek 50 millió forintot.

Vadász S. Tamás

A nyíregyházi önkormányzat reagálása:

​Hunyadi és Lövei képviselő uraknak ismételten felajánljuk, hogy mielőtt egy hamis állításokra, nyilvánvaló csúsztatásokra és megtévesztő kijelentésekre alapozott internetes írás alapján a közvélemény elé állnak, élhetnek képviselői jogukkal és kérhetnek tájékoztatást az adott ügyben. Az internetes cikkben leírtak semmiben sem felelnek meg a valóságnak. A lejáratókkal szemben a megfelelő jogi lépéseket megtesszük.

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22