Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A címvédő Angliával is azonos csoportba került a magyar lacrosse-válogatott a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokság sorsolásán.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 24 csapatos kontinenstorna A csoportjában Németország, Csehország, Olaszország és Lettország szerepel még. Az angolok az eddigi kilenc Európa-bajnokság közül nyolcat megnyertek, egyszer pedig ezüstérmesek lettek, a magyar együttes viszont idén szerepel először az Eb-n.
A tornát július 28. és augusztus 6. között tartják Budapest mellett.

fiu_lacrosse

A lacrosse olyan sport, amit egy háló végű bottal játszanak, ezt hívják crosse-nak, és arra használják, hogy ezzel vigyék a labdát, illetve a gólba dobják. A lacrosse-nak két formája van, a szabadtéri (outdoor) lacrosse és az aréna (indoor) lacrosse. A szabadtéri lacrosse-t földön, füvön vagy műfüvön játsszák, az indoor lacrosse-t általában a jégkorongcsarnokokban, műanyagon.

A férfi lacrosse-ban a játékosok védőfelszerelést hordanak a fejükön, vállukon, karjukon és a kezükön, ugyanis a test-test elleni ütközés szerves részét képezi a játéknak, akárcsak a botokkal történő ütközés is szabályos. A lacrosse-játékosoknak sisakot és kesztyűt kötelezően kell hordaniuk, és általában megkövetelik a váll- és könyökvédő használatát is. Ezen kívül tanácsos borda- és egyéb védőszerelést is használni. A női lacrosse játékosai (csak az Egyesült Államokban) csak egy szemvédőt és fogvédőt viselnek (kivéve a kapusokat, akik további védőfelszereléseket hordanak, torokvédőt, mellvédőt, a legtöbb kapus nem hord kar és lábszárvédőt) és az ütközés nem megengedett. A játékosok testi épségét a védőfelszereléseken kívül a részletekig kidolgozott szabályok is hivatottak védeni. A szabálytalanságot elkövető játékos 1, 2 vagy 3 perces büntetést kaphat a szabálytalanság súlyosságától függően. Kiállítása alatt az ellenfél emberelőnyben játszik.

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22