Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

 Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) három képviselője szerint még mindig nem folyik érdemi munka a Híd a munka világába program keretében megvásárolt irodákban, pedig mintegy 2,1 milliárd forintot elköltöttek a programra.

Vajda László (Lungo Drom) hétfőn a fővárosi Gellérthegy utcai irodaházban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a budapesti, központinak szánt iroda mellett a gödöllői, a pécsi, a zalaegerszegi és a salgótarjáni iroda sem működik.
A papírok szerint a program során például hét számítógépet vettek 21 millióért, 26 millióért végeztek felújítást a Gellérthegy utcai irodaházban, és 31 millió forintért vettek oda bútorokat – közölte, hozzátéve: szerintük ezek az összegek nem valósak.

farkas
Vajda László közölte azt is: 9-10 ezer ember személyes adatait tárolják “nem megfelelően” az irodában, ezért feljelentést kell tenniük.
Azt mondta, nagy harc folyik az Országos Roma Önkormányzatért és a Híd a munka világába program foglalkoztatási szövetkezetért. Szerintük Farkas Flórián korábbi elnök, miniszterelnöki biztos az ORÖ-t kettészakította, ő az, aki a jelenlegi helyzetbe juttatta a szövetkezetet.
Az ORÖ és a szövetkezet egymás nélkül nem működik – hangsúlyozta Vajda László.
Közölte, ők Hegedüs István (Lungo Drom) jelenlegi elnök mellett állnak. Hozzátette: Hegedüs István a megválasztásától 2015 májusáig “nem gyakorolhatta jogköreit”, ez az idő lehetőséget adott Farkas Flóriánnak és csapatának, hogy a “dolgokat eltakarítsák”.
Kitért arra, hogy vannak, akik a közgyűlés jövő hétfői rendkívüli ülésén el akarják távolítani Hegedüs Istvánt és a hivatalvezetőt, visszarendeződést akarnak. Szerinte Farkas Flórián támogatói többségben lesznek a testület ülésén.
Kovács István (Lungo Drom) képviselő azt mondta, nem tudni, mi lesz jövő hétfőn, mert Farkas Flórián – állítása szerint – “elég komoly összegeket” ígér a képviselőknek.
Pongó Ignác (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma – MCF), a szervezet pénzügyi bizottságának elnöke közölte: igazságügyi szakértőt kérnek fel, hogy vizsgálja meg, miért került 26 millió forintba a budapesti iroda felújítása.
Az alternatív vizsgálóbizottság feloszlatta magát, mert “Farkas Flóriánnak sikerült elérnie azt, hogy abból több embert kivásároljon és maga mellé állítson” – fogalmazott.
A képviselők elmondták azt is: nem tudják pontosan, hogy mennyiért vehették meg a Gellérthegy utcai irodát, mert nem állnak rendelkezésükre a megfelelő papírok, de szerintük 220-240 millióba kerülhetett az ingatlan.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22