Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

 A Debreceni Egyetemre (DE) a 2016-os felvételin több mint 12 ezren kerülhetnek be; a teljes hallgatói létszám jelenleg megközelíti a 30 ezret, a szaktárca engedélye alapján pedig elérheti a 35 ezret is, ami a hazai felsőoktatási intézmények között a legmagasabb – közölte a DE oktatási rektorhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón.

Bartha Elek elmondta: a hazai tizennégy felsőoktatási képzési területből tizenkettőt oktatnak, az egyetemen 14 kar, 67 alapképzési szak, 78 mesterképzési szak, 5 egységes osztatlan szak, 14 felsőoktatási szakképzés, 174 szakirányú továbbképzés és 23 doktori iskola működik.

university
“Töretlen a hallgatók érdeklődése a Debreceni Egyetem iránt, elsősorban a régióból, de az ország szinte valamennyi szegletéből érkeznek a jelentkezők. Továbbra is népszerű az angol nyelvű képzés is, amelyen jelenleg 101 ország 4028 diákja tanul” – ismertette a rektorhelyettes.
Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató hozzátette: az idei év újdonsága a kisvárdai közösségi felsőoktatási képzési központ létrehozása, ahol kihelyezett képzésként mezőgazdasági mérnöki és turizmus-vendéglátás alapképzési szakokon folyik majd oktatás.
Tovább bővül a kínálat a duális képzési területen is: a 2016/2017-es tanévtől a műszaki kar és a mezőgazdaság-, élelmiszer-tudományi és környezetgazdálkodási kar mellett a természettudományi és technológiai karon is elindul a gyakorlatorientált villamosmérnök- és vegyészmérnök-képzés, mások mellett az E.ON, a BorsodChem és az NI Hungary bevonásával – tájékoztatott az igazgató.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22