Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Garancsi Istvánhoz köthető cégek nettó 46,5 milliárd forint állami megbízást nyertek el tavaly, Mészáros Lőrinc érdekeltségei 37 milliárdot. A Századvég-csoportnak 7,6 milliárd, Csetényi Csaba cégeinek 3, Simicska Lajos érdekeltségeinek 2 milliárd forintnyi közpénzes munka jutott- írja az Átlátszó

A közbeszerzési adatbázisban szereplő több ezer dokumentumból az Átlátszó újságírói leválogatták az állami tendereken nagy sikerrel szereplő cégek által tavaly elnyert megbízásokról beszámoló hirdetményeket, az adatokat táblázatba rendezték és összeállították a TOP 10-es listát.

05072_NSarchiv

A lista összeállításánál figyelembe vették a keretszerződéseket, és hogy a közbeszerzéseket önállóan vagy konzorciumi partnerekkel közösen nyerték-e a kormányközeli cégek.

A szöveges rangsorolás az egyedül és konzorcium tagjaként elnyert összes megbízás értéke szerint készült, de az alábbi ábra megmutatja a közismert vállalkozások által önállóan elvitt tenderek összegét is – továbbá azt is, hogy micsoda különbségek vannak a két kategória szerinti sorrendek között.

Forrás: atlatszo.hu

 

Garancsi Istvánhoz köthető cégek
A Videoton FC tulajdonosához és a Magyar Természetjáró Szövetség elnökéhez köthető cégek toronymagasan nyerték a 2015-ös évet. A társaságok csak önállóan nyertek közbeszerzéseket, és összesen 46,5 milliárd forint értékű közpénzes megbízást kaptak.

A NAV-os onlinekassza-biznisszel jól járó cég, a MobilAdat Kft. ugyan egy közbeszerzést sem nyert, de Garancsi fő érdekeltsége, az építeni szerető Market Zrt. összesen nettó 40 milliárd 776 millió 529 ezer 722 forintnyi közbeszerzés győztese lett. Az összeg nagy részét, nettó 38,36 milliárd forintot a Dagály-uszoda építése teszi ki.

Ezt követi a Magyar Nemzeti Digitális Archívumtól elnyert, két ütemben összesen 1,2 milliárdos megbízás az ózdi kohászati művek területén létesülő Nemzeti Filmtörténeti Élménypark építési munkáira, és egy 580 milliós megbízás a komáromi kikötő fejlesztési munkáira az esztergomi önkormányzat vagyonkezelő cégének, a Strigonium Zrt.-nek tulajdonában lévő Port Danube Kft.-től.

További részletek itt 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22