Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Orvosok és szakdolgozók, a magyar egészségügy mind több szereplője nevét és arcát vállalva követeli, hogy a kormány tegyen hathatós lépéseket az egészségügyi ellátórendszer érdekében – emlékeztetett Tukacs István, az MSZP parlamenti képviselője mai nyíregyházi sajtótájékoztatóján. A hálapénztől, alulfizetettségtől, elvándorlástól, elavult eszközöktől, kórházi adósságoktól, területi esélyegyenlőtlenségektől sújtott ágazat dolgozói teljesítőképességük határához érkeztek, de nem csak önmagukért, hanem a betegekért is szót emelnek.  

MCS18339
Fotó: Móricz Csaba

 

Közben az új államtitkár az egészségügyet szocialista csökevénynek gondolja, a probléma forrását pedig abban látja, hogy kevés a társadalombiztosításba befolyó összeg – utalt Ónodi-Szűcs Zoltán napokban elhangzott nyilatkozatára. A szocialista politikus erre reflektálva emlékeztetett rá, hogy még Balog Zoltán emberminiszter szerint is a nemzeti kockázatközösség alapelvén nyugszik a hazai egészségbiztosítás, és a befizetett járulékok sosem fedezték a teljes kiadást.

-A kormány képtelen elszánni magát az érdemi változtatásokra – hangsúlyozta Tukacs István, aki szerint egyébként az egészségügyben dolgozók bérének emelése szükséges, de már korántsem elégséges feltétele a helyzet konszolidálásának.

A 2016-os költségvetésben az MSZP 105 milliárd forintot különítene el az ágazat számára, amiből 70 milliárdot a bérekre, 35 milliárdot pedig a gyógyítás feltételeinek javítására szánna. A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy nem okozott nehézséget számukra ennek forrását megtalálni: a paksi beruházás előkészületeinek 600, vagy a rejtélyes „hazavédelmi program” 100 milliárdos előirányzatából, esetleg a kormányzati kommunikációra számolatlanul szánt milliárdokból könnyen átcsoportosítható lenne.

-Az egészségügyben azonnali lépésekre van szükség, ezért a Magyar Szocialista Párt újra be fogja nyújtani módosító indítványát a Parlamentben, mert azt sem a közösségi médiában szerveződött csoportok, sem az orvosok, sem pedig civil szervezetek nem tudják megtenni – jelentette be Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján Tukacs István.

Kárpáthy Andrea

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22