Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ma harmadfokon folytatódik a romagyilkosságok büntetőpere három, tényleges életfogytiglanra ítélt vádlott, Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt ügyében.

Az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád védője, Bérdi Zsolt szerint ítélet is várható.
Az ügyvéd korábban azt mondta, a Kúriának két nagy feladata lesz: egyrészt meg kell állapítania, helytálló-e, hogy másodfokon bűnösnek mondták ki az érintett vádlottakat a besenyszögi rablással kapcsolatban egy olyan bűncselekményben, amelyben az elsőfokú bíróság nem állapította meg bűnösségüket. A másik nagy feladata, hogy megnézze, az első- és a másodfokú eljárásban történt-e olyan eljárási szabálysértés, amely miatt az egész ügy tárgyalását újra kell kezdeni – tette hozzá akkor Bérdi Zsolt.

romagyilkossag
A Fővárosi Ítélőtábla 2015. május 8-án kihirdetett másodfokú döntése nyomán csak a negyedrendű vádlott, Csontos István ügyében emelkedett jogerőre a korábban első fokon kiszabott büntetés, 13 év fegyház.
Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott esetében megnyílt a lehetőség a fellebbezésre az említettek – azaz a személyi szabadság megsértésben is megállapított bűnösség – miatt. A három vádlott és védőik rögtön fellebbeztek, így ügyükben nem jogerős az ítélőtábla másodfokú döntése.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A tényleges életfogytiglanra ítélt három vádlott, Kiss Árpád és testvére Kiss István, valamint Pető Zsolt ügyében harmadfokon, várhatóan jogerős ítéletet is hirdethet a legfőbb bírói tanács. Negyedik társuk, Csontos István 13 éves fegyházbüntetése már májusban jogerőre emelkedett, így a tiszalöki és a kislétai gyilkosságban bűnsegédként elítélt egykori szerződéses katona a teljes büntetését kitöltve hét év múlva, 2022 augusztusában szabadlábra kerülhet.

A cigányok elleni, hat halálos áldozatot követelő sorozatgyilkosság elkövetésének vádjával bíróság elé állított négy férfit 2009. augusztus 21-én hajnalban Debrecenben, a Perényi 1 nevű szórakozóhelyen fogták el, amely mind a négy vádlottnak a munkahelye volt.

A bírósági tárgyalásra Kiss Árpádot a szombathelyi, testvérét Kiss Istvánt a fővárosi, Pető Zsoltot pedig a tiszalöki büntetés-végrehajtási fegyintézetből szállítják Budapestre.

Szabolcs-Szatmár-Berg megye két települése volt érintett:  2009 áprilisában Tiszalökön lőttek le egy roma férfit, aki belehalt sérüléseibe és Kisléta ahol a 45 éves asszony halt meg egy lakóházában történt támadás során, míg 13 éves lányát súlyos sérüléssel – a kislány a nyakát, a vállát és a hasát lőtték szét –  szállították kórházba. De ugyanilyen módon gyilkoltak meg két romát Nagycsécsen és Tatárszentgyörgyön is.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22