Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Benyújthatják támogatási kérelmeiket a prototípusfejlesztésre és forgalombahozatalra a mikro-, kis- és középvállalkozások – tájékoztatta Rákossy Balázs, a nemzetgazdasági tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Az államtitkár közölte: a vállalkozások házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében húszmilliárd forint áll rendelkezésre a prototípusfejlesztésre és a forgalomba hozatalra. A felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős szellemi értéket tartalmazó műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújtson.

Office-Environment-Image-6-960x350
A támogatások révén a tudományos eredményekből olyan piacképes termékek és szolgáltatások jöhetnek létre, melyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének fokozásához. Az elnyert támogatásból fedezhető a prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása, illetve finanszírozható a piacra vitel és az azt megalapozó tevékenységek.
A pályázat keretein belül kötelező a prototípus elkészítése, tehát kizárólag piacra vitelre nem lehet pályázni. Azok a projektek nyerhetnek támogatást, melyek technológiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhoz kapcsolódnak, jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket tartalmaznak. Fontos, hogy a fejlesztés üzletileg hasznosítható legyen, és kizárólag új (vagy alapvetően átdolgozott) termékek, szolgáltatások és eljárások prototípusfejlesztését, illetve a prototípusfejlesztést és piacra vitelt célozzák – tájékoztatott az államtitkár.  A felhívásra beérkező támogatandó projekteket standard kiválasztási eljárásrenddel jelölik ki, az elbírálás szakaszosan történik.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22