Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Van nyertese a lottóötösnek az Egyesült Államokban: egyetlen győztes szelvényé a rekordnyeremény. A szerdán későn este kihúzott Powerball lottó nyereménye másfélmilliárd dollár. 
A Powerball lottón öt számot és egy jackpotszámot kell megjátszani. Az első jelentések szerint az egyetlen nyertes szelvényt Chino Hillsben, Los Angeles környékén vásároltak.
Ez az amerikai történelem eddigi legnagyobb lottónyereménye. Összege november óta hízott. A szerencsés nyertes azonban “csak” hatszázmilliót vihet haza, az összeg többi részét huszonkilenc éven keresztül folyósítják majd, de előtte levonnak belőle 39,5 százaléknyi szövetségi adót.

florida--lottery-1040cs033012

A sorsolás előtt  fogadóirodák előtt hosszú sorok kígyóznak, sok helyütt növelték a személyzet számát, mert a szerda esti sorsolás előtt még mindig rengetegen igyekeztek szelvényt vásárolni.
A főnyeremény hosszú idő – november – óta hízott, a nyertes másfélmilliárd dollárt vihetett haza. Illetve nem viheti haza a teljes összeget: ugyanis huszonkilenc esztendőn keresztül, részletekben folyósítják neki a summát, amelyből még levonnak 39,5 százalékos szövetségi adót.
A Powerball szerencsejáték haszna a résztvevő szövetségi államokat illeti, s mindegyikük a saját belátása szerint használhatja fel. New Jersey államban például a most lottózók ötvenmillió dollár értékben vettek szelvényt, és ebből a szövetségi állam húszmillió dollárt kap majd. Több mint egy tucat szövetségi államban az oktatásra fordítják az így érkező bevételt, de Wisconsinban például az ingatlanadó csökkentését finanszírozzák ebből.
Számítások szerint 1 a 292 millióhoz az esélye annak, hogy a mai jackpotot valaki “elviszi”. Ez a másfélmilliárd dolláros summa egyébként hatszázmillióval több, mint az eddigi legmagasabb nyeremény, amely 2012-ben talált gazdára.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22