Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Egy kábítószer termesztéséről és kereskedelméről elhíresült mexikói városból érkezett a küldemény.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – fogva tartásuk mellett – egy 44 éves budapesti férfi és 44 éves mexikói állampolgárságú társa ellen.
A nyomozás 2015. decemberében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal jelzése alapján indult. A vámhatóság munkatársai – egy csomagküldő szolgálat által a kábítószer termesztéséről és kereskedelméről elhíresült mexikói Juárez-ből érkezett küldemény vizsgálatakor – fém virágládákba rejtve közel húsz kilogramm zöld növényi törmeléket találtak, amely a gyorstesztre marihuánaként reagált.

Illusztráció
Illusztráció

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az eljárás során megállapították, hogy a küldemény címzettje hónapok óta külföldön tartózkodik, azonban látókörükbe került két férfi, akik közül az egyik álnéven, a címzett meghatalmazottjaként át akarja venni a csomagot. A nyomozók a küldemény átvételekor 2016. január 11-én a Budapest XII. kerület egyik parkolójában tetten érték a két férfit, akik elszámoltatásukkor tagadták a bűncselekmény elkövetését. A lefoglalt 16 kilogramm marihuána kiskereskedelmi értéke a feketepiacon 40 millió forint.
Velük szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22