Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Schiffer András ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy kedden négy parlamenti frakcióval rendelkező párt a terrorveszély-helyzet jogi szabályozásáról egyeztetett a Honvédelmi Minisztériumban. 

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány alkotmánymódosítást javasol, hogy az alaptörvényben önálló tényállás legyen a terrorveszélyhelyzet. Kihirdetése esetén a honvédség is segíthetné a rendőrség munkáját. Ha a parlament elfogadja az egyeztetésen ismertetett alkotmánymódosítást, a kormány terrorfenyegetettség vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethetne.

kzs-131209-005-800x533

Ekkor a kabinet olyan rendeletet alkothatna, amellyel az Alaptörvény rendelkezéseit nem érinthetné, de egyes törvények alkalmazását átmenetileg felfüggeszthetné.
Schiffer András úgy fogalmazott, hogy a módosítás “biankó csekket” adna a miniszterelnök kezébe, aki parlamenti vagy államfői jóváhagyás nélkül hatvan napra csorbíthatná az emberek szabadságát. Hangsúlyozta: az LMP nem járul hozzá ahhoz, hogy a kabinet egy pontosan nem meghatározott, úgymond “jelentős terrorveszély” esetén korlátozhassa az emberek mozgásszabadságát, a postai vagy az internetforgalmat, a gyülekezési jogot vagy a külföldiek beutazását.
Az LMP társelnöke azt mondta, hogy ők is észlelik az új veszélyhelyzetet, azonban meggyőződésük szerint a szükségállapot jelenlegi alkotmánybéli szabályozása kínál mozgásteret arra, hogy terrorcselekmények esetén a honvédség segítse a rendőrség munkáját.
Mint mondta, azért ment el a megbeszélésre, mert felelős ellenzéki, akinek fontos a magyar emberek biztonsága, ezért minden erről szóló egyeztetésen részt vesz. Hozzátette: pártja nyitott a további tárgyalásokra az alaptörvény módosításáról.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22