Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A LEGO Csoport jelentős gyártókapacitás-bővítő beruházást jelentett be ma Nyíregyházán. Az értékesítés alakulásától függően 2020-ra mintegy 4000 dolgozója lesz a nyíregyházi gyárnak. 

A bővítés első fázisában fröccsöntő gépeket helyeznek üzembe 2016 során egy, a telephely közelében bérelt létesítményben, valamint további automatizált raktárral és LEGO® DUPLO® feldolgozó létesítménnyel bővítik a LEGO gyárat.

LEGO factory expansion layout 1

 

Ma a LEGO Csoport bejelentette, hogy további fröccsöntő, csomagoló és raktár területekkel, valamint adminisztrációs és üzemeltetéssel kapcsolatos épületekkel bővíti a gyárat. A gyártókapacitás növelésére vonatkozó döntés alapja, hogy a LEGO Csoport hosszú távon a LEGO® termékek forgalmának további növekedésére számít világszerte.

„Arra törekszünk, hogy a gyerekek a világon mindenütt átéljék a kreatív LEGO játékélményt, és üzleti tevékenységünk bővülése során gondoskodnunk kell arról, hogy a fogyasztók által keresett LEGO dobozokat a világon mindenhová képesek legyünk leszállítani. Ezért ruháztunk be eddig is és ezért fejlesztjük jelentős mértékben tovább gyártókapacitásunkat. A nyíregyházi LEGO gyárunk fontos szerepet tölt be azon hosszú távú törekvésünk teljesítésében, hogy még több gyerekhez eljussunk”, mondja Bali Padda, a LEGO gyártási területért felelős ügyvezető alelnöke.

A bővítés 2018-ra megvalósul

A bővítést követően a mostani gyár mérete megduplázódik. A bővítés során 2020-ig százmillió eurós nagyságrendű beruházásra kerül sor. Attól függően, hogy alakul a LEGO termékek forgalma a következő években, 2020-ra potenciálisan akár 1 600 új munkahely jöhet létre Nyíregyházán, ezzel a munkavállalók száma mintegy 4 000-re emelkedhet.

„A jelenlegi nyíregyházi gyárat 2014 tavaszán avattuk fel, és valóban izgalmas, hogy már most készen állunk a további bővülésre és arra, hogy ennyi új munkatársat fogadjunk. Nyíregyháza kitűnő hely a LEGO Csoport számára. Közel vagyunk az európai vevőinkhez és fogyasztóinkhoz, képesek vagyunk vonzani a kiváló minőségű LEGO termékek gyártásához szükséges szakképzett munkaerőt, emellett folyamatos a konstruktív együttműködés a kormánnyal és az illetékes helyi és regionális hatóságokkal”, mondja Jesper Hassellund Mikkelsen, a LEGO Csoport senior alelnöke, aki a dániai és a magyar gyárat vezeti.

Az új beruházás kivitelezése várhatóan a következő hónapok során indul el, az új létesítmények pedig 2018-ra állnak majd készen a termelésre. Az új fröccsöntő üzem további 768 fröccsöntő gépnek ad majd helyet, megkétszerezve ezzel a fröccsöntő gépek számát, a csomagoló üzem kapacitása pedig mintegy másfélszeresére nő.

This slideshow requires JavaScript.

Mi épül fel 2020-ra?

  • További 768 fröccsöntő gép befogadására alkalmas új fröccsöntő csarnok
  • Új fröccsöntő szerszámgyártó műhely
  • Több mint 500 000 tároló doboz tárolására alkalmas új automata magasraktár
  • 40 000 raklap tárolására alkalmas új automata magasraktár
  • Új csomagoló üzemek és egy manuális raktár
  • Új hulladékkezelő terület
  • Új irodaépület
  • Új feldolgozó épület, ahol a LEGO elemeket dekorálják és összeszerelik
  • Új feldolgozó épület, ahol a LEGO DUPLO elemek dekorálják és összeszerelik
  • Új épület a szükséges energiamennyiség kezelésére

 

A magyarországi LEGO gyár:
Tevékenységek: LEGO DUPLO és LEGO System kockák fröccsöntése, DUPLO elemek feldolgozása és DUPLO, valamint LEGO termékek csomagolása
Helyszín: Nyíregyháza
Jelenlegi létszám: Kb. 2 400 munkavállaló
Létszám 2020-ban: Akár mintegy 4 000 fő – a forgalom alakulásától és a szezontól függően

Jelenlegi méret: Kb. 120 000 m²
Méret 2020-ban: Akár 290 000 m², a forgalom alakulásától függően

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22