Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Betörés-sorozat gyanúsítottait vette őrizetbe a Mátészalkai Rendőrkapitányság.

Egy golyós és egy sörétes vadászpuskát, lőszereket, egy televíziót és pénzt tulajdonítottak el betörők egy családi házból Ópályiban 2015. november 21-én. A fegyvereket engedéllyel tartotta tulajdonosuk. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a mátészalkai nyomozók 2016. január 13-án Ópályiban, illetve Jármiban fogták el a feltételezett tetteseket: T. Csaba 33 éves ópályi lakost és öccsét, a 28 éves, jármi tartózkodási helyű T. Zsoltot. A házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopott fegyvereket és más bűncselekményekből származó tárgyakat, köztük egy 2013-ban ugyanabból a házból eltulajdonított vadászpuskát, illetve egy másik helyszínről lopott gáz-riasztó pisztolyt.

opalyi06

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. novemberében a két testvér együtt tört be Ópályiban, míg az idősebb fivér további hét betörést követett el a környéken 2013. márciusa óta. A bűncselekményekkel okozott lopási kár összesen meghaladja a 6,5 millió forintot.

T. Csabát és T. Zsoltot a Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint a lopott fegyverekkel nem volt tervük, a rendelkezésre álló adatok szerint azokkal nem követtek el bűncselekményt.

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22