Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délután Nyíregyházán, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületénél, a Tiszavasvári úti „Nefelejcs” Fogyatékos Személyek Nappali Intézményben tartott tűzmegelőzési felkészítést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

IMG_3980

A csütörtöki felkészítésen, az ellátottak mellett a dolgozók is részt vettek az elméleti-, majd a gyakorlati felkészítésen. Elsőként, Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a lakásokban keletkezett tüzek megelőzésére hívta fel a figyelmet. Az alezredes a fűtő- és elektromos berendezések veszélyeiről, a főzés közben keletkezett tüzek oltásáról tartott tájékoztatót, valamint kiemelte: a tűzhelyen lévő ételeket ne hagyjuk felügyelet nélkül és a háztartási készülékek biztonságos használatára figyelmeztetett, hiszen a legtöbb lakástűz ezek hiányából adódik. A főfelügyelő a kémények rendszeres ellenőrzését is kiemelte, valamint a szénmonoxid-érzékelő és a kézi tűzoltó készülék használatát is bemutatta.

Az elméleti tájékoztatót követően, a bejelentésekkel kapcsolatos segélyhívó elérhetőségeket minden résztvevő és ellátott tudta. A gyakorlati felkészítésen a résztvevők elsajátíthatták az alapvető gyors beavatkozáshoz szükséges oltási technikákat és szabályokat. Felhívták a figyelmet, hogy a kigyulladt és felforrósodott olajra vizet önteni tilos! Ezt be is mutatták, hogy milyen következménnyel jár.
A program zárásaként pedig a hordozható tűzoltó készülékekkel tálcatüzet is olthattak a bátrabbak.

Dóka Imre tű. főhadnagy

This slideshow requires JavaScript.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22