Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kitálalt egy nyíregyházi vállalkozó a miskolci 2014-es önkormányzati választásokkal kapcsolatban. A Jobbikhoz köthető N1 Nemzeti Televízió újságírója bevállalta a bevállalhatatlant, az erről készült video-összeállítás már terjed a neten.  Mindenféle bizonyíték nélkül lehoztak egy sztorit, ezzel esetleg kínos perceket okozva Kriza Ákos fideszes polgármesternek. Az ellenzék rárepült a témára, de landolás közben érheti őket némi meglepetés.

51924040

A 2016 januárjában publikált, szenzációnak szánt „oknyomozás” egyetlen egy bizonyítékot nem tárt a néző elé arra vonatkozóan, hogy a miskolci Fidesz valóban feketekasszából finanszírozta a 2014-es kampányát.

A bizonyítékok hiányára szerkesztőségünk újságírója még 2015 áprilisában felhívta Lakatos figyelmét, mikor nálunk jelentkezett a leleplezés szándékával, de a sztori a fiókunk mélyén landolt. Az akkor rögzített beszélgetés során a miskolci szál csak mellékvonal volt, ugyanis Lakatos inkább a nyíregyházi történésekről beszélt. Az N1 stábját a miskolci események taglalásával késztette aktivitásra.

Miskolc

Lakatos 2014-ben az országgyűlési választáskor még a Schmuck Andor vezette szocdemek szekerét tolta Nyíregyházán és aktívan szervezte a választókat a párt alá, illetve az újonnan szerveződő pártoknál is kínálta szolgálatait. Ezek azonban nem válthatták be reményeit, mert saját állítása szerint a helyhatósági választások idején végül a miskolci Fidesznek kezdett kampányolni.  Az N1TV riportjában elhangzó állítólagos kapcsolattartóval, Kovács Zsolttal – akit, Kriza Ákos is ismer természetesen – Lakatos feleségének nevén valóban volt egy közös cégük, amit történetesen tényleg a választások előtt, 2014. szeptember 11-én alapítottak! Az LGM TRADE 2014 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot a bíróság 2015 novemberében hivatalból törölte. A kényszerintézkedés oka, hogy a cég ugyanis nem tett közzé beszámolót, így nem tudható, hogy valóban volt-e gazdasági tevékenysége, de Lakatos állítása szerint több millió forint tartozást halmoztak fel.  Lakatos, miután 2015. április 23-án beszélt munkatársunkkal, április 27-én levelet írt Lázár Jánosnak és gyakorlatilag az N1TV riportjában elhangzó vádakat jegyezte papírra. Lényegét tekintve Lázáron kérte számon az elmaradt megrendeléseket, így az elmaradt bevételt. Kriza Ákos állítólag öt évre munkát ígért Lakatos cégének Miskolcon, pont, mint dr.Kovács Ferenc 2010-ben Nyíregyházán…

Nyíregyháza

Lakatos elmondása szerint a Fidesz polgármester-jelöltjének egyik 2010-es kampányrendezvényét ő fizette, abban bízva, hogy mikor dr.Kovács elfoglalja a polgármesteri széket, akkor 5 évre munkát kap a várostól. Lakatos elmondása szerint dr.Kovács erre többször ígéretet is tett. De az általunk rögzített telefonbeszélgetésben szó esik más nevekről, pénzekről, vádakról, reményekről. Annak eldöntése, hogy Lakatos verziójából mi a valóság, nem a mi dolgunk, de nekünk inkább tűnik egy sértett, újra meg újra csalódott ember bosszújának, mintsem tárgyilagos bizonyítékokkal alátámasztott feltáró vallomásnak. Miközben tudjuk, hogy az elhangzottak akár igazak is lehetnének! Ha a miskolci ellenzéki pártok komolyan kíváncsiak rá, hogy mi hogyan történt a 2014-es önkormányzati választásokat megelőző kampányban, nem úszhatják meg az ezt felderítő munkát. Azt ugyanis nem gondolhatják komolyan, hogy majd Kriza esetleges feljelentésére a hatóságok fogják nekik ezt a gesztenyét kikaparni.
Lakatos Miklós Nyíregyházától három kilométerre, egy 300 négyzetméteres szépen berendezett családi házban tengeti mindennapjait munkanélküliként. A család most Angliába készül – a fiuk után.

Vadász S. Tamás

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22