Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mi az igazság a miskolci feketekassza ügyében?

Az utóbbi évek egyik legnagyobb korrupciós ügyére derített fényt az N1TV minapi műsora. Lakatos Miklós, nyíregyházi vállalkozó arról beszélt, hogyan segítette a Fideszt győzelemre Miskolcon a 2014-es önkormányzati választáson. A felvételen az építési vállalkozó elmondja, a miskolci önkormányzat fekete kasszájából kampányolt Kriza Ákos mellett. Ennek során a polgármesteri hivatalban pénzzel teli táskából kapott ő és mások is több millió forint készpénzt, amivel el se kellett számolniuk. Mindezért Lakatos állítása szerint 5 millió forintot ígértek neki, de ő inkább a diósgyőri stadion, illetve a számozott utcák bontását „kérte el”, de ebből nem lett semmi.

maxresdefault

Lakatos Miklós azt állítja, hogy minderre bizonyítéka is van, ha ez igaz, akkor a rendőrségnek és a hatóságoknak nem lesz nehéz dolga. Lakatosnak állítása szerint Kriza kabinetvezető-helyettesével közös vállalkozása is volt, ez szintén viszonylag könnyen ellenőrizhető. A vállalkozó tényszerűen arról beszélt, hogy mindezért cserébe a diósgyőri stadion bontási munkálatait ígérték neki. A legsúlyosabb az egészben az, hogy ha Lakatos igazat mond, akkor a választási kampányban kifejtett munkájáért cserébe kapott ilyen jellegű ígéreteket.

Ha az összeállításban foglaltak bizonyítást nyernek, akkor Kriza Ákosnak nemhogy le kell mondania, hanem a magyar igazságszolgáltatás előtt kell felelnie tetteiért, amiért a miskolci embereket megkárosította. Mindezek fényében fontos lenne, ha a vádakat Krizsa és Lakatos nyilvánosan, a miskolci polgárok előtt lakossági fórumon tisztáznák. A Jobbik gondoskodni fog róla, hogy a korrupt városvezetőket bírósága elé állítsák és elnyerjék méltó büntetésüket, ezért az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a Jobbik miskolci politikusai.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22