Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Eleinte szinte zavartalanul napos idő lesz, majd északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. . Reggel -7, délután 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -13 fok között alakul, de a havas északkeleti tájakon -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden +1 és -4 fok között valószínű.

Fonyód, 2016. január 18. Jégcsapok egy bokor ágain Fonyódon, a tarajosra fagyott Balaton partján 2016. január 18-án. MTI Fotó: Varga György
Fonyód, 2016. január 18.
Jégcsapok egy bokor ágain Fonyódon, a tarajosra fagyott Balaton partján 2016. január 18-án.
MTI Fotó: Varga György

Időjárási helyzet Európában

Jelenleg Európa középső területeinek időjárását anticiklon határozza meg. Ennek peremén vonulnak a csapadékos, szeles, borult időjárást okozó alacsony nyomású örvények. Ciklonok helyezkednek el a Kelet-európai-síkság felett, ezeknek köszönhetően arrafelé gyakran havazik, és a mögöttük beáramló sarkvidéki levegő hatására igen hideg az idő Skandinávia északkeleti területein. A maximum-hőmérséklet a leghidegebb helyeken csupán -27, -29 fok. Szintén ciklon található Törökország nyugati partjainál. Ez délebbre esőt, északabbra havazást, hózáporokat okoz. Európa nyugati partjainál is alacsony nyomás található, mely főként Spanyolország északi részén és a Brit-szigeteken okoz csapadékosabb időjárást. A fent említett anticiklon területén változóan felhős az idő és több-kevesebb napsütés is előfordul. Csapadék csak a magasnyomás peremén alakul ki. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, túlnyomóan derült lesz az ég, csak kevés fátyolfelhő lehet a nyugati országrészben. Csapadék reggelig nem valószínű. Kedden változóan felhős idő lesz, főként fátyol- és gomolyfelhőkkel, több-kevesebb napsütés mindenhol várható, legfeljebb északkeleten fordulhat elő hószállingózás. Az élénk, keleten néhol még erős északi, északkeleti szél délutántól mindenhol mérséklődik. Kedden általában gyenge marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -13 fok között alakul, de a havas északkeleti tájakon -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden +1 és -4 fok között valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22