Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP)Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.

Kriza Ákos hétfőn a miskolci városházán rendkívüli sajtónyilatkozatot tett, és úgy fogalmazott: “súlyos vádakkal illetett egy nyíregyházi roma vállalkozó engem a 2014-es választási kampány kapcsán, és mivel engem és az önkormányzatot állította fókuszba, éppen ezért vizsgálatot rendeltem el a polgármesteri hivatalban.”

maxresdefault
Azt mondta: Lakatos Miklós a polgármesteri Facebook-oldalán 2014. július 26-án 19 óra 17 perckor bejelentkezett – mint ahogy ő is ezt állította -, “és az a kollégám, aki ezt az oldalt kezeli azt a szokásos sablonválaszt adta neki, hogy mindenkinek válaszolunk, ez alól ő sem kivétel”.
Leszögezte: személyesen nem látta Lakatos Miklóst, nem találkozott, nem beszélgetett vele soha. Ebből következik, hogy sem ő, sem az önkormányzat nem volt, és nincs semmiféle jogviszonyban a vállalkozóval, akinek az állításai abszurdak, és “tejes mértékben” megdöbbentették őt – tette hozzá.
Kriza Ákos azt is kijelentette, hogy az “önkormányzatnak nem volt, nincs és nem is lesz polgármesterségem idején semmiféle feketekasszája, feketebőröndje”.
Közölte: a belső vizsgálat néhány óra alatt kiderítette, hogy Lakatos Miklós nevű személy nem használta a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő autót, az önkormányzat pénzt soha nem adott neki. As az is kiderült – folytatta -, hogy akkori kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt – aki romaügyekkel, a romák munkába állásának segítésével is foglalkozott – a feladatkörével összefüggésben “találkozhatott” Lakatos Miklóssal az önkormányzat épületében.
A polgármester arra kérte az újságírókat – akik kérdéseket nem tehettek fel -, hogy nézzenek utána a vállalkozó hitelességének, mert a “politikai életbe notóriusan visszatérő személlyel állunk szemben”, aki korábban részt vett az MSZP-s Veres János és Csabai Lászlóné kampányában is. Jelen pillanatban három feljelentés van Lakatos Miklós ellen, hétfő reggel ő tette a negyediket, rágalmazásért – tette hozzá.
Miután nyilvánosságra került az N1 TV felvétele, a miskolci önkormányzat ellenzéki pártjai közül a Jobbik a rendőrséghez fordult a “feketekassza” ügyében. Kriza Ákosnak mennie kell posztjáról, ha bebizonyosodnak a vádak, amelyek szerint a Fidesz 2014-es győzelmében táskából osztott milliók is szerepet játszottak – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus hétfői sajtótájékoztatóján közölte: a hatóságoknak kell kideríteniük, van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, és osztogattak-e a városházán a kormánypárt kampányát segítőknek táskából milliókat úgy, hogy el sem kellett számolni a pénzzel.
Az MSZP miskolci szervezete közleményében azt írta: a vállalkozó “részletes beismerő vallomással felérő” szavainak valóságtartalmát nem tudják ellenőrizni, ezért azt várják el a rendőrségtől, hogy azonnal indítson nyomozást az ügyben. Kriza Ákostól pedig azt várják, hogy ha az elhangzottak szerinte nem igazak, akkor rágalmazás miatt jelentse fel a vállalkozót, a nyomozás idejére pedig, amíg nem tisztázza magát, függessze fel polgármesteri tevékenységét – tették hozzá.
A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, Tompa Sándor hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: “Kriza Ákos elárulta a miskolciakat, amikor hazugságokkal szerezte meg a polgármesteri széket”. A DK választási csalás gyanúja miatt feljelentést tesz, és “a demokratikus ellenzék egészével” rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi – áll a közleményben. Az ellenzéki politikus hozzátette: pártja “azt szorgalmazza, hogy a fideszes városvezetés a rendkívüli közgyűlésen oszlassa fel magát”. Ha ez nem történik meg, akkor “a teljes miskolci Fidesz is elárulja a miskolciakat” – fogalmazott.
Lakatos Miklós az Észak-Magyarországnak kijelentette, hogy nincs félnivalója. A nyíregyházi vállalkozó a borsodi napilapban hétfőn megjelent nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy amit a videóban elmondott, az “szóról szóra igaz”, a bizonyítékait pedig letétbe helyezte ügyvédjénél.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22