Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy “ne fenyegessék a pedagógusokat”, ehelyett inkább tárgyaljanak a szakszervezetekkel.

Szigetvári Viktor keddi, budapesti, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) előtt tartott sajtótájékoztatóján azt is kérte, módosítsák a költségvetést, mégpedig úgy, hogy például a paksi bővítésre, olimpiai felkészülésre vagy stadionépítésekre szánt pénzekből az oktatás javára csoportosítsanak át. A politikus arra is felszólított, hogy az oktatásban csökkentsék a lexikális tudás túlsúlyát, és inkább versenyképes tudást adjanak át a gyerekeknek.

MCS18418
Szigetvári Viktor azt mondta: miközben erősödik a tanárok tiltakozása, a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter választókerületéhez tartozó Makón elkezdték “lenyomozni” azt a gyógypedagógust, aki csatlakozott a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestülete által indított tiltakozáshoz. Hozzátette, hogy önkormányzati képviselőik valamint helyi sajtóorgánumok is sok jelzést kaptak arról, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó pedagógusok után a Klik térségi vagy tankerületi vezetése elkezdett érdeklődni. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy retorzióktól kell félniük azoknak a pedagógusoknak, akik jobban akarnak tanítani, ezért elmondják a véleményüket.
Az Együtt üdvözli, hogy a kormány kedden tárgyal a szakszervezetekkel, de az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a kabinet látszategyeztetéseket folytat, ezért “meglepődnék, hogy ha a kormány most megállapodni akarna a szakszervezetekkel” – felelte kérdésre Szigetvári Viktor.
Egy újabb felvetés kapcsán arra is reagált, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn hitelesítette Kész Zoltán független országgyűlési képviselő két – az állami cégeknél bevezetendő kétmillió forintos bérplafonra vonatkozó és a kampányfinanszírozással összefüggő – népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő íveit. A politikus azt mondta, hogy egyetértenek a kezdeményezéssel és ha Kész Zoltán megkeresi őket, biztosan meg tudnak állapodni az aláírásgyűjtés támogatásáról.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22