Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Előzetes letartóztatásba helyezte kedd délután a Budakörnyéki Járásbíróság azt a két férfit, aki az alapos gyanú szerint megölt egy 90 éves embert Csemőn. Gyugyi Csilla a Pest Megyei Főügyészség szóvivője  elmondta: a későbbi áldozat egyedül élt a falu központjában. Az egyik gyanúsított, egy kecskeméti férfi megtudta, hogy van félretett pénze, és eldöntötte, hogy szerez tőle. Tervének megvalósításához egy nagykőrösi férfi segítségét vette igénybe.

illusztráció -  MTI Fotó: Cseke Csilla
illusztráció –
MTI Fotó: Cseke Csilla

Mivel ismerték a csemői férfi szokásait, napirendjét, tudták, hogy mikor van otthon.
Január 6-án este mindketten a csemői házhoz mentek, ahol a nagykőrösi férfi csőkulccsal támadt az idős sértettre: a lábát és a fejét ütötte. A gyanúsított ezután értékek után kutatott, majd egy mobiltelefont és élelmiszert vitt magával. Az erősen vérző idős embert a sorsára hagyta; a férfi belehalt a bántalmazáskor keletkezett sérülésekbe. A másik férfi mindeközben az autóban várakozott.
A gyanúsítottakat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy héten belül elfogta és őrizetbe vette.
A nagykőrösi férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, kecskeméti társát felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére bűnsegédként elkövetett rablással gyanúsítják – közölte Gyugyi Csilla.
Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszíni és a halottszemle, valamint az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit: a 35 éves N. Zsoltot és a 28 éves M. Róbertet. Mindketten vallomást tettek, de ennek részleteiről a szóvivő nem árult el részleteket.
A 90 éves áldozat holttestét hozzátartozói január 9-én találták meg, ők tettek bejelentést a rendőrségen. N. Zsoltot január 16-án este, társát pedig másnap reggel fogták el.
A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a csemői esetnek van-e köze a Pest megyében az elmúlt hónapokban idős emberek sérelmére elkövetett gyilkosságokhoz – tette hozzá a szóvivő .

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22