Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Gyakran lesz felhős az ég, majd késő délutántól csökken a felhőzet. Elvétve alakulhat ki hószállingózás, hózápor. Déltől megerősödik az északnyugati szél. Hidegfronti hatás várható. Reggel -7 délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

panda_hoban-1
Pandák a hideg pekingi állatkertben – Fotó: NetEase

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget északkeleti felén, illetve Oroszország európai területein tovább tart a zord, téli idő. Finnország nagy részén napközben sem emelkedik -20 fok fölé a hőmérséklet; többnyire -25, -27 fokot mérnek, éjszakánként pedig nem ritka a -35, -37 fokos fagy. A sarkvidéki eredetű hideg levegő a délebbi szélességekig is lejutott, a Fekete-tenger keleti medencéjében, az Égei-tenger térségében télire fordult az idő, Görögország északi felén havazott, és helyenként 10 fokkal esett vissza a hőmérséklet. Ugyanakkor továbbra is enyhe az idő a Pireneusi-félsziget déli felén, a déli, délkeleti partvidéken 18, 21 fokig is felmelegszik a levegő. A szárazföld középső területeinek időjárását jelenleg magasnyomás alakítja. Az anticiklon területét is hideg levegő tölti ki, az időkép változatos; napos és erősebben felhős területek egyaránt előfordulnak. A Kárpát-medence térségében szerdán átmenetileg leépül a magasnyomás, észak felől hidegfront közelít.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Változóan felhős idő várható; az Északi-középhegység tágabb környezetében, illetve kezdetben a Tiszántúlon tartósan sok lesz a felhő, szerdán délutántól pedig észak felől másutt is erősen megnövekszik a felhőzet. Északon, északkeleten helyenként hószállingózás, gyenge havazás is lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és -11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 fok körül valószínű.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22